Redovno vam pucaju jaja tokom farbanja? Sa ova 2 sastojka vam ni jedno više nikada neće pući

Nikad lakši trik za rešavanje najveće muke tokom bojenja uskršnjih jaja

  • 9

Lako vam je da skuvate jaja za doručak ili ručak, ali kada vam je za Uskrs potrebna veća količina, ona vam redovno popucaju. Ako ne sva, onda bar polovina njih, što vam je posebno nezgodno jer u njih ulazi boja, koja možda i nije baš idealniji sastojak za jelo. Da vam se to više ne bi dešavalo, iskoristute ovaj trik.

Postoji i naučni dokaz da majka i ćerka imaju neraskidivu vezu

Sve što vam je potrebno su sirće i peškir.

Uputstvo:

Peškir stavite u veliku šerpu, na njega poređajte jaja, tako da budu među naborima. Potom, sipajte hladnu vodu, tako da prekrije jaja. U vodu dodajte kašiku ili dve sirćeta (zavisi od količine vode). Sačekajte da voda počne da vri, a onda malo smanjite temperaturu i kuvajte do tvrdoće kakvu želite (rovita, srednje ili tvrdo kuvana).

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lila

    9. april 2018 | 14:11

    A da niste malo okasnili sa ovom objavom

  • Stvarno?

    9. april 2018 | 17:46

    Ukoliko jaja sa sobne temoerature stavish u hladnu vodu i kuvash, ni jedno nece puci. Ne treba ni peshkir ni sirce. A rovita jaja( opet sobna temperatura) kuvash 3 min i 20 sek u kipecoj vodi i odmah ih hladish. Da ostane zumanac samo u sredini rovit josh 20 sec a tvrdo kuvano jaje je gotovo nakon 4 min. Ukolilo duze kuvate postoji migucnost da vam zumanac dobije zelenu boju po ivici. Nije shtetno ali nije ni lepo. Sa jajima treba pazljivo.

  • ZlatkA

    9. april 2018 | 14:36

    Meni nikada ni 1 nije puklo... Zato sto ateisti ne farbaju jaja... Hahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA