≫ 

Ako vidite samo jednu od ovih 7 rečenica u oglasu za posao, preskočite ga

Da vas ne bi bolela glava, dobro obratite pažnju na ove znakove

  • 1

Ako ste u skorije vreme pretraživali LinkedIn ili bilo koji drugi sajt za zapošljavanje, u potrazi za novim i boljim mogućnostima, šanse da ste naišli na nekolicinu klišea na listi radnih mesta su velike. Sve te navedene stavke izgledaju kao jedna stvar, ali su možda i kod za nešto drugačije.

Evo zašto nikako ne biste smeli da pustite decu da spavaju sa upaljenim svetlom

Često su te stavke manje pozitivne  od onoga što očekujete i od onoga kako vam se čine, a tiču se davanja, očekivanja i kulture preduzeća. Budite oprezni kod ovih zajedničkih potencijalnih znakova upozorenja tokom vašeg sledećeg pretraživanja posla.

7 upozoravajućih znakova u opisima poslova na koje treba da obratite pažnju:

1. Brzo okruženje

Ovo je verovatno najčešći kliše u opisu posla. To može biti i upozorenje da je kancelarija u haotičnom stanju i da u njoj vlada super-visok pritisak. A to je potencijalna crvena zastava da vaši poslodavci neće imati vremena da vas mentorišu i da ćete biti izloženi većem stresu nego što to očekujete.

Nije samo detelina sa četiri lista srećna: Evo šta znači ako nađete onu sa tri, pet ili šest listića

2. Dužnosti mogu varirati...

Osim ako ne želite da dobijete najširi mogući spektar onoga što treba da radite, klonite se ovakvih oglasa. Poslovi koji kažu da se dužnosti mogu razlikovati obično znače da vi treba da radite sve. Često je to znak i da kompanija čak ni ne zna šta joj tačno treba.

Foto: Pixabay.com / Ako u opisu posla stoji brzo okruženje znači da je radna atmnosfera i više nego stresna

3. Mnogo privilegija 

Ako kompanija nudi puno bonusa, kao što su besplatni ručkovi, masažne stolice ili prijatno radno okruženje, šanse su da će ih nadoknaditi činjenicom da ćete uvek raditi prekovremeno. Osim ako vam nije prjatno da redovno radite po 12 sati bez slobodnog dana, bolje da preskačete ove oglase. Osam bonusa za ručak, masažna stolica vam neće biti korisna kad redovno budete zaglavljivali u kancelariji.

4. Sposobnost za samostalni rad

Opis poslova koji traže kandidata koji ima jaku sposobnost da "samostalno radi" može najpre zvučati sjajno. Nema šefa da vam diše za vrat? Ali, ova fraza bi mogla biti upozorenje da možda nećete imati kome da se obratite za slučaj da vam bilo šta zatreba, pogotovo ako ste u prvim godinama svoje karijere.

5. Kandidat mora imati dobar smisao za humor

Ovo može zvučati čudno, ali to se pojavljuje u sve više i više opisa poslova. Iako možda želite da verujete da kompanija traži kandidata koji je veliki fan "South Park-a", to može da znači nevolje. Ova fraza može da ukazuje na to da kultura preduzeća ima tendenciju da bude neodgovarajuća, tako da traže ljude koji mogu da se nose sa tim. To bi moglo značiti i da ćete biti u potpuno stresnom, haotičnom okruženju.

6. Sposobnost prilagođavanja promenama u prioritetima

Ako poslodavac u opisu posla objasni da je potrebno da imate sposobnost da se prilagodite promenljivim prioritetima, budite spremni da vaša lista obaveza stalno bude u porastu. A ne u "Ok, ja ću početi sa tim čim završim ovo što radim", već na način, "Imam milijardu stvari da uradim sada i nemam apsolutno nikakvu ideju o čemu ovaj priča i kako ću sve da završim!"

Foto: Pixabay.com / Ako u opisu posla stoji da treba da imate dobar smisao za humor to znači da kultura preduzeća može da bude neodgovarajuća

7. Mora biti pokretački nastrojen

Pazite na kompanije koje traže "pokretački nastrojene" zaposlene. To može značiti da poslodavac nikad neće znati šta vama treba i da nikad neće imati vremena da vam objasni šta tačno treba da radite. Naćićete se u situaciji da sedite za stolom uzaludno pokušavajući da shvatite šta uopšte treba radite.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA