Evo zašto nikako ne smete da podmazujete roštilj uljem

Šta ako vam kažemo da u pripremi roštilja pravite veliku početničku grešku?

  • 3

Uobičajeno među je roštiljdžijama da pre stavljanja mesa podmažu skaru dok je još vruća.

Evo kako se na roštilju pravilno sprema, svinjetina, a kako piletina

Ako i vi ovo radite i ovako grešite, nemojte odmah da očajavate jer većina sajtova i literature za kuvanje predlaže da ovo uradite pre pripreme roštilja. Ali, jedna više puta nagrađivana knjiga za kuvare Mesne ćufte:Nauka o odličnom roštilju i grilovanju, nudi drugačiji savet.

Foto-ilustracija: Pixabay.com/ Postoji dobar razlog zašto nije pametno podmazivati skaru.

Autor Goldvin rekao je da podmazivanje skare nije dobra ideja. Prema njegovom kuvaru, ako kosristite ulje da podmažete skaru, ulje će ispariti i pretvoriće se u karbonat odmah pošto dostigne višu temperaturu na skari. Ugljenik i dim nemaju lep ukus i ovo će uticati na ukus vašeg obroka, piše huffingtonpost.com. Pored toga, karbonat na skari stvara samo još jedan sloj koji vam otežana njeno čišćenje.

Drugo rešenje je da mesu dodate malo majoneza koji je uglavnom masan, ali ne spada tako lako i na iznenađenje dodaje ukus hrani. Idealan je i za zadržavanje začina na mesu. Posebno dobro ide uz ribu i piletinu. Možda niste ljubitelj majoneza i zagovarate zdrav život, ali samo polako. Sve je u redu ako ste umereni.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA