Zašto obavezno treba da stavite malo sode bikarbone u slanik?

Ovaj trik je toliko koristan da će vam biti žao što niste ranije čuli za njega

  • 2

Nije često da čujete da osoba koja je osmislila ovu nezamenljivu kuhinjsku alatku dobije priznanje koje zaslužuje, ali morate priznati da vam slanik u mnogome olakšava život iako nikad ne razmišljate o tome. Beli prah koji baš svaka kuća ima je mnogo više od onoga što se čini.

Ne zabroravite da je so jedini izvor joda koji konstantno unosite u organizam, a soda bikarbona ima razna pozitivna dejstva na organizam.

Da vam tepih sija kako nov: Ovo je ubedljivo najbolji način da očistite sve mrlje sa podnih prostirki

Iako znate da soda bikarbona može da se korsiti u tretmanima za lepotu, za izbeljivanje zuba, jačanje zdravlje, poliranje srebra, verovatno niste znali da može da vas spasi i od kristalizacije i zgrušnjavanja soli u slanicima. Sve što je potrebno je da u slanik sipate malo sode bikarbone i so, pa da izmućkate.

So se zgrušnjava zbog vlage i može se desiti da vam se u slaniku stvore krupni kristali ili da se oko otvora kroz koji so izlazi naprave kristalne rešetke. Zbog toga so ne može da izlazi, a uobičajeno rešene da otvarate slanik ili da ga uporno mućkate, može postati daleko lakše ako primenite ovaj trik. Kada u so ubacite malo sode bikarbone, vlaga neće dospevati do zrnaca soli i neće se stvarati gromuljice, jer soda apsorbuje vlagu.

Foto-ilustracija: Profimedia / Soda bikarbona apsorbuje višak vlage

Samo vodite računa o tome koliko sode bikarbone stavljate, na jedan slanik vam je dovoljna jedna kašičica. Osim toga, soda bikarbona vas može spasti i ostale vlage koja vas muči, samo je pospite po mestima gde vam se vlaga nakuplja i ona će upijati viškove tečnosti.

Daljinac

(Telegraf.rs / tiphero.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt - Bec

    6. maj 2018 | 15:22

    Vec cetrdeset godina u slanik stavljam dvadesetak zrna pirinca, i so je uvek suva a slanik cist!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA