≫ 

Uradite ovo odmah, i sutra ćete imati utisak da vam dan traje duže

Sigurno ste poželeli da vam dan traje par sati duže kako biste uradili još nešto

  • 0

Ekspert za organizaciju vremena Laura Vanderkam kune se u podeljeno vreme, a poruka koju je poslala svima u njenoj novoj knjizi jeste da je vreme veoma vredan resurs kojim raspolažemo.

Pamtimo je kao malu Huanitu iz "Očajnih domaćica" - a sada nas je oduševila svojom maturskom haljinom (FOTO)

Novac dođe i ode, pa opet dođe; reputacija se gradi, kvari pa opet gradi, ali vreme kada jednom prođe ne može da se vrati. Laura je objasnila da se tajna krije u određenim stvarima koje radimo sada, a koje predstavljaju ulaganje u budućnost. Ova ulaganja vremena se isplaćuju uvek iznova i iznova, kao što vlasnici akcija dobijaju dividendu s vremena na vreme.

Često nam fali par sati kako bismo uspeli da uradimo sve što smo zamislili. Foto: Profimedia/AFP

Danas gradimo i ulažemo kako bismo imali više vremena sutra. Ono što nam je teško da uradimo danas uz praksu će biti lakše da se uradi sutra, a ta efikasnost daje nam više vremena. Ako biste stalno izvodili neku napornu radnju koju morate da radite iz dana u dan, mesecima, čak i godinama, vreme da to uradite polako bi se smanjivalo, a Laura je rekla da je uz pomoć ovog metoda uspela da uštedi vreme koja joj je dozvolilo da pronađe još jedan posao.

Ovo nije neko revolucionarno otkriće. Kad malo bolje razmislite ima smisla da ulaganjem vremena u ono što nam je važno, štedimo vreme za neke druge aktivnosti. Mali broj nas ovo radi jer želimo sve odmah i sad. Ne želimo da se sada opterećujemo nekim stvarima kako bismo uštedeli par sati koje ćemo moći da potrošimo 2023. godine.

Štedimo vreme danas za neke važne aktivnosti u budućnosti. Foto: Pixabay.com

Lepota ovoga je u tome da ulažemo u budućnost, zarad nekog budućeg uspeha. Ukoliko počnete već sada da praktikujete ovaj metod, bićete zahvalni sebi samima u budućnosti.

(Telegraf.rs/flipboard.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA