≫ 

5 trikova sa kafom koji stvarno pale (VIDEO)

Za lepši ukus kafe koristite onu u zrnu, ako vas brine to što nemate gde da je usitnite, znajte da to možete uraditi bez ijednog kuhinjskog aparata

  • 1

Svi mi pijemo kafu, ali svi je pijemo na drugačije načine. Neko voli espreso, neko voli tursku, neko voli filter... Ukusi su različiti i o njima ne vredi raspravljati. Baš zbog sveopšte ljubavi prema ovom napitku, trikovi u kojima se korsiti kafa obično brzo postanu poznati, samo što ne uspevaju baš svi.

Ako želite da isprobate neke trikove sa kafom koje ste videli na Internetu, ali ste još uvek skeptični oko njih, ekipa naučnog sajta mentalfloss.com je snimila video u kom isprobava najpoznatije trikove. Da vam isprobavanje trikova bude još lakše, ekipa sajta je izdvojila trikove koji iz njihovog iskustva uspevaju.

5 trikova sa kafom koji stvarno pale

1. Filter kafa

Filter kafu možete da napravite i bez aparata. Uzmite šolju pa u nju stavite filter papir koji ide u aparat, u filter dodajte kafu i prelijte ključalom vodim. Polako podignite papir iz šolje i pustite da se sva tečnost iscedi. Tako ćete brže dobiti svoju filter kafu.

Foto: Pixabay.com / Filter kafu možete da napravite i bez aparata

2. Filter kafa sa mlekom

Da bi vaša filter kafa bila ukusnija, dodajte joj mleko. Mleko sipajte u posudu u koju izlazi kafa iz aparata, a ostatak pripremite kako uvek, u aparat stvite filter papir pa u njega kafu, sipajte vodu i uključite. Kada mleko sipate na ovaj način, kafa će biti mnogo ukusnija.

12 zapanjujućih fotki pokazuju koliko su se ljudi promenili kada su prestali da piju (FOTO)

3. Kafa sa slatkom pavlakom i vanilom

Filter kafa će biti mnogo ukusnija ako je pravite sa slatkom pavlakom ili mlekom za kafu (koje je gušće od običnog). Pomešajte slatku pavlaku i vanilu, pa tako pomešano sipajte u kafu i opet sve zajedno promešajte. Vaša kafa će imati neverovatno mirisan ukus.

Foto: Pixabay.com / Filter kafa će biti mnogo ukusnija ako je pravite sa slatkom pavlakom i vanilom

4. "Ice" kafa

Verovatno ste na Internetu videli da možete zalediti kafu ili mleko i time poboljšati ukus većine napitaka. Ispada da je to zapravo tačno i da te zaleđene kockice možete koristiti i za pravljenje "ajs kafe". U posudicu za led sipajte mleko ili filter kafu, pa to zaledite. Kada su kockice leda formirane, dodajte ih u filter kafu i ona će imati mnogo puniji i bolji ukus.

11 stvari koje nikako ne smete da radite kad "guglate" svoje simptome

5. Cela zrna kafe

Kafa je najbolja kad je sveže mlevena, a kafa u zrnu je lako dostupna i može se nabaviti svuda, jedino što vam može biti nezgodno je to što nemate gde da je usitnite. E, pa za to vam ne treba nikakav aparat, uzmite avan i sipajte kafu u njega, pa je tučkom izgnjavite.

Više zanimljivosti o kafi možete videti u videu:

(Telegraf.rs / Izvor: mentalfloss.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA