≫ 

Evo zašto čarape uvek morate prve da stavljate u veš mašinu - ako ne želite da ih izgubite

Često pranje veša u veš mašini uzimamo zdravo za gotovo

  • 1

Greške koje često ponavljamo kada peremo veš u veš mašini ne samo da nam ostavlja veš nedovoljno opranim već ga i uništava.

Ako dodate ovo u veš mašinu, požuteli veš će postati beo kao sneg

Ekspert za organizaciju doma i pravilno održavanje, ističe da zbog grešaka koje ljudi najčešće prave kada peru veš, njihova odeća ima dosta fleka i čak se pojavljuju i sitne rupice jer se veš cepa.

Pranje veša mora da bude pametno. Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource

Jedna od najčešćih grešaka je ta što u mašinu ubacujemo čarape na kraju. Kako biste izbegli da vam se čarape izgube tokom pranja, potrudite se da prvo njih ubacite u bubanj veš mašine i to što više iz zid bubnja. Ovo će sprečiti da se čarape zavuku u obod bubnja ili završe progutane u mašini. Kada zapnu za obod bubnja, često ih izvadimo neisceđene ili nedovoljno dobro oprane.

Kada je reč o stvarima koje peremo, obavezno moramo da zakopčamo rajreršluse na stvarima, jer može da se desi da nam neki komad odeće zapne za njega i da se uled tumbanja u veš mašini pocepa. Obavezno proverite da li je metalni deo pritisnut uz odeću kako ne bi kačio odeću okolo.

Nemojte da vas fleke iznenade. Foto-ilustracija: Profimedia

Previše deterdženta može da bude loše i ovde ne važi pravilo da će veš biti bolje opran ako dodate više praška. Upravo suprotno, tako će vam se na odeći pojaviti pečati od praška koji nije dobro ispran. A ukoliko još i prepunite bubanj, vaše stvari će biti previše zbijene i neće moći da lepo da se operu u mašini. Potpun autfit koji podrazumeva čarape, donji veš, pantalone i džemper eže oko jedan kilogram, pa tako isplanirajte da u mašinu ubacite najviše 8 autfita.

Najviše koristimo opciju "brzo pranje" u programima mašine jer nam se to čini najpraktičnijim. Brzo pranje je dizajnirano za malo prljav sitan veš. Ako ubacite bilo koji veš on se neće uvek dobro oprati u ovom programu kao što bi se oprao na regularnom.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mama

    26. decembar 2018 | 19:41

    Ko jos pere ceo out fit zajedno????? Sortiranje vesa...ne moze bele gace i crne carape zajedno da se peru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA