Najjednostavniji način da oterate muve iz kuće, a 100 posto nikad niste čuli za njega (VIDEO)

Jedna muva na svojim nožicama, koje su pokrivene sićušnim dlakama, može nositi oko milion bakterija i uzročnik je oko 600 različitih bolesti

  • 7

Osim što su dosadne, zuje i lete svuda, muve su i izvor zaraze. Jedna muva na svojim nožicama, koje su pokrivene sićušnim dlakama, može nositi oko milion bakterija i uzročnik je oko 600 različitih bolesti poput pneumonije, urinarne infekcije, trovanja krvi i trovanja hranom.

Da li je stvarno toliko opasno sesti na WC šolju u javnom toaletu, ili smo sve samo umislili?

Jedan od najjednostavnijih i po mnogima najdelotvornijih načina da sprečite da u vašu kuću ulete muve je da napunite običnu providnu kesu (sličnu onoj za zamrzivač) s čistom vodom.

Foto: Pixabay.com / Youtube / trish Hughes

Napunite je do pola i čvrsto zavežite. Okačite je pred vrata ili prozora koje držite otvorene, a na njima nemate zaštitne mrežice. Tako ćete sprečiti muve da ulaze u vaš dom. Zbog njihove strukture očiju, bistre kese ispunjene vodom muvama deluju kao paukova mreža, pa ne dolaze blizu.

Tvrdi se i da kesa s vodom dezorijentiše muve i da im stvara neku neobjašnjivu iluziju koja ih drži podalje.

(Teleraf.rs / Izvor: superzena.b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA