≫ 

Evo zašto na velikim vrućinama uvek treba da ostavite kašiku šećera u bašti ili saksiji sa cvećem

Zvuči bizarno i neupotrebljivo, s obzirom da šećer privlači mrave i ose, ali zapravo je jako korisno

  • 0

Ovog leta bi trebalo da stavljate po kašiku šećera u bašte ili u biljke na terasi što je češće moguće. Zvuči bizarno i neupotrebljivo, s obzirom da šećer privlači mrave i ose, ali zapravo je jako korisno. Iako ne volite da vam insekti lete po cveću, ono ne može biti lepo bez pčela, a možda ste već primetili da njih na velikim vrućinama nema.

Šta je to intuitivna ishrana i zašto je bolja od bilo koje druge dijete?

Skoro trećina hrane koju jedemo ne bi uspela bez dodira pčela, to se odnosi na voće i povrće, ali i na cveće. Ako bi uklonili pčele iz ekosistema biljke bi polko počele da venu. Kombinacija pesticida, urbanizacije i klimatske promene čine da se svetska populacija pčela smanjuje.

- Ako bi pčele nestale sa lica zemlje, ljudima bi preostalo samo četiri godine života. - rekao je jednom Dejvid Atenbrou.

Foto: Pixabay.com / Ako bi pčele nestale sa lica zemlje, ljudima bi preostalo samo četiri godine života

Baš zbog toga je potrebno da u svoje bilje, ma gde se ono nalazilo stavljate po kašiku šećera.

- Iako vam možda izgleda da pčela nema ili da su uginule, one su samo umorne i jednostavno nemaju dovoljno energije da se vrate u košnicu, što često dovodi do toga da zastanu negde da se odmore. Ako se u vašoj bašti ili kući nalaze pčele koje su umorne, šećer i voda će im pomoći da se revitalizuju i osnaže. - kaže Dejvid Atenbrou.

Jednostavno pomešajte dve kašike belog šećera sa jednom kašikom vode i ostavite tamo gde pčele mogu da pojedu. Ova smesa će rehidrirati umorne pčele i dati im potrebnu energiju.

Foto: Pixabay.com / Smesa od šećera i vode može da revitalizuje umorne pčele

VIDEO: Koje cveće najbolje odbija insekte

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA