≫ 

Ako imate utisak da ovaj mesec nikako da se završi, ne grešite - ovo je razlog zbog kog nam jul traje u beskonačnost

Primetili smo na kalendaru jedan retki fenomen

  • 4

Ako vam se učinilo da ovaj mesec predugo traje niste jedini, jer je ovaj mesec specifičan po tome što ima 5 nedelja, 5 ponedeljaka i 5 utoraka.

U julu se ispunjavaju skoro sve želje: Ovi dani su naročito magični, a narod veruje da treba da uradite samo nekoliko stvari

Često se dešava da se u jednom mesecu pojavi po 5 dana zaredom, ali je ovi dani su veoma retki. Internetom kruže priče da je ovaj fenomen moguć jednom u 28 godina. Ovo je zaista mit jer je pojava 5 vezanih dana u mesecu tipična za mesece koji imaju 31 dan.

Bićemo svedoci najdužeg pomračenja Punog Meseca u ovom veku. Foto: Tanjug/AP

Ono što je retko jeste da mesec počinje u nedelju i samim tim ima i 5 ponedeljka i 5 utorka. Zbog toga što novi mesec počinje u nedelju, čini nam se kako ovom julu nikad kraja.

U narodu postoji verovanje da je jul mesec magičan mesec, a ovaj je specifičan po fenomenu pojave 5 istih dana u nizu, ali i zbog najdužeg pomračenja Punog Meseca u ovom veku kome ćemo svedočiti sutra uveče tačno u 22:22 časa. Iskoristite magiju ovog meseca da u vaš život zavedete red i promenite stvari koje vas čine manje srećnim.

VIDEO:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😯

    26. jul 2018 | 18:50

    Imam utisak da je proleteo kao i vreme

  • Danijel

    26. jul 2018 | 17:42

    O kakvom fenomenu pričate? Svake godine bar po jedan mjesec ima 5 nedelja, 5 ponedeljaka i 5 utoraka. Prethodne godine je to bio oktobar.A možda je fenomen samo kad se to desi u julu?!

  • nooooo nameeeee

    26. jul 2018 | 22:42

    i jul i januar su bas dugi njima nikad kraja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA