≫ 

Zašto treba da isperete sudove pre stavljanja u mašinu za pranje posuđa?

Mnogo je podeljenih mišljenja o tome da li treba ili ne treba ispirati posuđe pre ubacivanja u mašinu, a pred vama je jedini pravi odgovor na to pitanje

  • 7

Pitanje koje deli čitav svet je čuveno: da li sudove treba isprati ili ne, pre stavljanja u mašinu za pranje posuđa? S jedne strane, ispiranje posuđa je lep način da pomognete vašoj mašini za pranje, a sa druge strane, zašto biste prali posuđe koje će već mašina da opere?

TOP 11 trikova kako da se jednom zauvek rešite mrava koji vam haraju po kući

Prema Veriti Man, iz kompanije "Good Housekeeping", najvažniji korak koji većina ljudi zaboravi je čišćenje mašine za pranje posuđa.

- Da biste bili sigurni da je vaše posuđe čisto, morate biti sigurni i da je vaša mašina za pranje posuđa čista. Sredstva za čišćenje su od vitalnog značaja kako bi osigurali efikasan rad i dugovečnost svoje mašine. - kaže Veriti Men.

Melisa Maker, najprodavaniji autor i pisac knjige "Clean My Space: The Secret to Cleaning Better, Faster, and Loving Your Home Every Day" se slaže sa tim.

- Filter je ključan za čistu mašinu. Niko ne razmišlja o tome, mislimo da se mašina za pranje posuđa sama čisti, ali nije tako.- kaže Melisa.

Foto: Pixabay.com / Redovno čistite mašinu za pranje posuđa

Pa, kakve to sad ima veze sa ispiranjem posuđa pre ubacivanja u mašinu za pranje posuđa?

Brzo ispiranje prljavog posuđa je korisno, iako nije neophodno. Ako sa posuđa uklanjate ostatke hrane, filter u mašini će duže biti čist.

- Nemojte brinuti o ispiranju svakog tanjira, lonca i tiganja, pre nego što sve to stavite u mašinu za pranje sudova, samo očistite višak hrane. - objasnio je Man.

Filter na mašini za pranje posuđa može da se zaguši malim komadima hrane, a to može uticati na efikasnost mašine i deterdženta, pa vaše posuđe neće biti čisto. Pre ubacivanja posuđa u mašinu, smo ga kratko isperite ili još bolje, koristite malu četkicu za čišćenje da biste ukolili velike ostatke hrane.

Foto: Pixabay.com / Posuđe ne morate ispirati, komade hrane možete ukloniti i četkicom

VIDEO: Toliko su gladni da ližu prljave sudove

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA