≫ 

Veličina i oblik slova kojima se potpisujete mogu da otkriju kakva ste zaista osoba

Naučnici koji se bave ovom naukom kažu da postoji veza između osobe i načina na koji ona piše

  • 0

Postoji čitava grana nauke koja se bavi odgonetanjem rukopisa i zove se grafologija. Naučnici koji se bave grafologijom kažu da postoji veza između osobe i načina na koji ona piše. Prema njima rukopis je zapravo poruka nesvesnog i otkriva mnoge potisnute i neotkrivene želje i strahove, vrline i mane. Grafolog može da iz rukopisa odredi psihološki profil osobe. Rukopis može mnogo toga reći i o vašem trenutnom raspoloženju.

15 problema koje razumeju samo žene sa velikim grudima

Grafologija se ne bavi predviđanjem budućnosti. Ona je pre svega naučna studija koja će putem oblika slova, iskošenosti rukopisa u levo ili desno i još mnogo drugih elemenata pisanja, otkriti kakva je neko osoba, čemu stremi, čega se boji i kakvi su njeni potencijali.

Šta vaš rukopis govori o vama?

Naučnici koji se bave grafologijom kažu da postoji veza između osobe i načina na koji ona piše Foto: Pixabay.com

Sitan rukopis može značiti da osoba nema dobro mišljenje o sebi ili da je neobično skromna. Isto tako, sitan rukopis može upućivati na sklonost osobe ka perfekciji i na strpljivost i smisao za detalje.

Ako pišete visoka i uska slova, vi ste plahi i ponosni. Ali, često ste zatvoreni i zakočeni pa se teško otvarate prema drugim ljudima. Oni koji pišu jako krupnim rukopisom su ambiciozni i ekscentrični.

Jak pritisak olovkom upućuje na napetost, ali i na jak karakter. Mekan rukopis koji je ujednačen, ali bez jakog pritiska upućuje na toplu i umetnički nadarenu osobu.

Sitan rukopis može značiti da osoba nema dobro mišljenje o sebi ili da je neobično skromna Foto: Pixabay.com

Razmak između reči u rečenici je povezan sa bliskošću, može upućivati na nivo vaše društvenosti ili na vašu potrebu za samoćom i sopstvenim prostorom.

Rukopis može ići ukoso prema napred ili ka nazad, a to može predstavljati trag za otkrivanjem vaše emocionalne stabilnosti ili nestabilnosti.

Količina razmaka između slova upućuje na opseg oslanjanja na saradnju sa drugim ljudima ili na sopstvenu intuiciju. Ako pišete jako stisnuta slova koja se doslovno guraju jedno preko drugog, vi ste napeta osoba, zaključanih emocija. Ponekad ste i malo sebični, teško se otvarate prema ljudima i teško stvarate nova poznanstva jer ste stalno na oprezu.

Ako u pisanju koristite široko razmaknuta slova, vrlo ste otvoreni, iskreni i jednostavni. Saosećajni ste na tuđe patnje i imate veliko razumevanje za druge ljude.

Razmak između reči u rečenici je povezan sa bliskošću Foto: Pixabay.com

Da li pišete velika ili mala slova?

Veličina slova koja koristite u rukopisu je vaša projekcija sopstvene važnosti. Ona obično upućuje na samopouzdanje i na uticaj koji imate u društvu u kom se krećete.

Ako spadate u ljude koji pišu velika pisana slova, vi ste vrlo ambiciozni i žudite za priznanjima. Pronicljivi ste, ali vam ponekad nedostaje više objektivnosti i obzirnosti. Umete da budete nagli, pa bi vam koristilo da ste tolerantniji i popustljiviji.

Ako imate sitan rukopis, vi ste analitičke prirode, skromni ste i rezervisani. Imate odličnu sposobnost koncentracije. Snalažljivi ste, štedljivi i marljivi. Ponekad vam nedostaje samopouzdanja da biste ostvarili ono što želite. Konzervativni ste i ne volite promene, volite da je sve po vašem.

Koliko jako pritiskate olovkom dok pišete?

Grafologija može da otkrije kakva je neko osoba Foto: Pixabay.com

Pritisak olovkom je grafološka mera nečije vitalnosti, snage ili odlučnosti. Količina upotrebljenog pritiska nije svesna navika i obično nije pod kontrolom svesti. Pritisak pokazuje snagu ili njen nedostatak.

Ako imate jak pritisak olovkom, spadate u energične i dinamične osobe koje znaju da se uhvate u koštac sa problemima. Ne odstupate lako od jednom donesene odluke, tačno znate šta hoćete. Morali biste malo više da kontrolišete svoj temperament jer umete da budete nagli. Imate jak libido, izdržljivi ste, odlučni, inatljivi. Dugo pamtite nanesene uvrede i jako teško praštate.

Ako imate slab pritisak olovkom, pa su vaše rečenice u pisanju baš tankih poteza, imate malu snagu i slabije ste vitalnosti. Vrlo ste osetljive prirode, nežni, elegantni i ne volite svađe. Prezirete bahatost i neukus. Prilagodljivi ste, pomalo spiritualni i brzo praštate.

Ako pišete tako što koristite i slab i jak pritisak u samom procesu pisanja, vi ste osoba koja ima mnogo unutrašnjih suprotnosti, kompleks manje vrednosti i slučajno ste nestabilni. Jako ste ranjivi i osetljivi.

Pritisak olovkom je grafološka mera nečije vitalnosti Foto: Pixabay.com

Razmak između reči govori koliko ste društveni

Razmak između reči otkriva vaš društveni život, kako vas ljudi prihvatajuu i kakvu vi interakciju stvarate sa njima.

Ako pišete sa jednoličnim razmacima, vi ste neusiljeni s ljudima, razboriti i imate visoko samopouzdanje. Rado ste prihvaćeni u svako društvo. Niste skloni pustolovinama jer volite sigurnost, a težite tradicionalnim vrednostima.

Ako pišete različitim razmacima, pomalo ste lakoverna osoba pa se puno puta u životu razočarate. Zapinjete u razmišljanjima i treba vam mnogo vremena da donesete odluku. Otežano komunicirate s ljudima, iako znate da budete i spontani.

Ako u vašem rukopisu dominiraju mali razmaci, vi ste otvorena osoba, komunikativna, ali i nagla. Ako pišete sa velikim razmacima između reči, imate kritičnu i opreznu narav. Smireni ste, intelektualni i skloni visokom obrazovanju. Ponekad ste nepopustljivi, plahi i volite da budete sami, daleko od drugih. Baš veliki razmaci upućuju na nepromišljenosti i sklonost osamljivanju.

Ako pišete prostrano i jako široko, obožavate putovanja, druženja i kretanje. Ponosni ste i spontani u nastupu. Prijatan ste sagovornik i plenite svojim šarmom i ljubaznošću. Ako pišete preterano široko, a to znači da ste nametljiva osoba, često i drska.

Razmak između reči otkriva društveni život Foto: Pixabay.com

VIDEO: Student u čitaonicu Pravnog fakulteta doneo pisaću mašinu

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA