≫ 

Evo kojim tačno redosledom treba da čistite stan kako bi vam ovaj dosadan posao bio mnogo lakši

Čišćenje kuće mnogima od nas nije omiljena akrivnost

  • 3

S godinaam nam postaje sve teže da se nateramo da čistimo kuću, a nikad ne znamo odakle treba početi i kojim redosledom čistiti stan.

13 tajnih znakova koji otkrivaju da je vaš dom opasno mesto za život

Da li i vi prvo sve usisate kako ne biste dizali dodatnu prašinu i onda uzimate krpu i sprej i čistite istu? Onda ste i vi jedan od nas koji pravi veliku grešku.

Da li prvo sve usisate kako ne biste dizali prašinu ili obrnuto? Foto: Profimedia/Panthermedia

Za neke je čišćenje i pospremanje svakodnevni posao koji uz trikove postaje efikasan i brz. Stručnjaci savetuju da se izbegava čišćenje prostorije po sistemu “jedna po jedna”jer je to veoma spor način spremanja. Čišćenje treba podeliti na jednake vrste zadataka u celom domu što će rezultirati efikasnijem završetku radova.

Ovih sedam trikova imajte na umu sledeći put kada spremate stan i videćete kako će vam za to trebati mnogo manje vremena.

Prvo obrišite prašinu s nameštaja, televizora, stolova i polica, ali i ostalih predmeta u celom stanu pomoću krpe sa mikrovlaknima.

Sledeći korak je promena posteljine, jastuka i stolnjaka u svim prostorijama. Nakon toga sledi čišćenje svih ogledala i stakala pomoću sredstva za čišćenje stakla i krpe ili papirnih ubrusa.

Promenite redosled u čišćenju i završite ovaj naporni posao mnogo brže nego inače. Foto-ilustracija: Profimedia

Četvrti korak je čišćenje površina korišćenjem sredstva za čišćenje. Ponovo pređite sve površine s kojih ste prethodno obrisali prašinu.

Nakon toga na red dolaze kupatilo i kuhinja. Prvi korak je nanošenje sredstava za čišćenje na sve elemente u obe prostorije. Nakon određenog vremena, kada se elementi natope hemisjkim sredstvom, sledi brisanje sredstva i prljavštine krpom.

Usisavanje svih podova je pretposlednji korak ka završetku čišćenja i pospremanja. Nakon usisavanje preostalo je jedino da podove pređete sredstvom za čišćenje i vodom, a nakon što se podovi osuše vaš dom će biti blistavo čist.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA