≫ 

Prost trik ublažava "aromu" luka i čini ga ukusnijim

Ovaj prost korak će neutralisati jaku aromu koji luk može da ostavi za sobom i ublažiti njegov ukus.

  • 0

Ako volite hrskavost i ukus sirovog luka na vašim hamburgerima i u salatama, ali ih izbegavate zbog jake "arome", onda bi ovaj savet mogao da vam promeni život.

Sve što je potrebno da uradite sa isečenim lukom pre stavljanja u svoja omiljena jela jeste da ga potopite u posudu sa vodom.

Smrdi vam iz usta? Pogledajte koja hrana istog trenutka ubija loš zadah koji nastaje kad jedete luk

Ovaj prost korak će neutralisati jaku aromu koji luk može da ostavi za sobom i ublažiti njegov ukus.

Pixabay

Jedinjenja sumpora odgovorna za taj oštri ukus se razlažu u vodi.

Jednostavno oljuštite i isecite luk i potom ga potopite u hladnu ili ledenu vodu. Ostavite luk barem 10 minuta, povremeno ga mešajući.

Ako želite da mu dodate malo ukusa, luk možete potopiti u sok od limuna ili limete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA