≫ 

Juče smo se skuvali, a danas se smrzavamo: 7 najboljih načina da se ugrejete i prebrodite naglu promenu vremena

Ovo ružno i kišno vreme ne utiče samo na naše raspoloženje, već i na stanje našeg organizma

  • 1

Do juče smo se pitali kako da se rashladimo, a danas tražimo načine kako da se ugrejemo, nećemo reći da nas je ovaj pad temperatura iznenadio, ali svakako nije prijatan. Kako nam je svima potrebno brzo zagrevanje, pred vama je nekoliko korisnih saveta.

Sve vam izgleda naopako i ne možete da izađete iz začaranog kruga? Možda se nalazite u mističnom periodu "tamne noći duše"

7 najboljih načina da se ugrejete i prebrodite naglu promenu vremena:

1. Ugrejte se fenom za kosu

Ako ne možete da podnesete naglu, jutarnju hladnoću, okupajte se ujutru. Dok sušite kosu, podesite fen na najjaču temperaturu i to će biti dovoljno da vas malo ugreje. Fen možete i da uperite u sebe, a ne samo na kosu.

2. Rezervne čarape

Čarape ne zauzimaju mnogo mesta, pa ih nosite u tašni. Kako u nam došle kiše, u nekom delu dana će vam sigurno biti mokre noge, pa ćete se lepo zagrejati obuvanjem suvih čarapa.

Uvek se možete lepo zagrejati obuvanjem suvih čarapa Foto: Pixabay.com

3. Kuvajte

Topla rerna nije potrebna samo za topli obrok već i za dodatno zagrevanje prostorije. Kada dođete kući sa posla, pripremite pitu ili neku čorbu kojoj je potrebno dugo kuvanje.

4. Topla voda

Najbrži način da se ugrejete je da pustite toplu vodu da klizi preko važih ručnih zglobova. Ako vam je hladno, češće operite ruke mlakom vodom.

Najbrži način da se ugrejete je da pustite toplu vodu da klizi preko važih ručnih zglobova Foto: Pixabay.com

5. Ljuta hrana

Svima je dobro poznato da ljuti začini ubrzavaju metabolizam, a to rade tako što podižu temperaturu tela. Ukoliko vam je hladno, dodajte svojim obrocima više ljutih začina, i sigurno će vam biti toplije.

6. Pustite kosu...

Iako vam to ne zvuči kao dobra ideja jer će vam vetar i kiša pokvariti frizuru, puštena kosa vam može polužiti kao šal i može vas dodatno zagrejati.

7. Vežbajte

Ništa vas neće tako brzo ugrejati kao vežbanje i trčanje. Kada ste napolju, hodajte brže ili trčite, a u kući radite vežbe da biste se brže ugrejali.

Ukoliko vam je hladno, dodajte svojim obrocima više ljutih začina Foto-ilustracija: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA