≫ 

Ako se bojite paukova, onda obavezno u 19:35 časova izađite iz kuće

Smatrate li i vi da paukovi donose sreću i novac, ili vrištite kada ugledate jednog?

  • 3

Aranhofobi bi trebalo da izađu iz kuće u 19:35 jer je to vreme kada su paukovi najaktivniji i velike su šanse da negde u kući naiđete na jednog, kažu stručnjaci.

Neobičan pauk je prošetao po njenim golim rukama: Sam prizor izaziva jezu, a ovoj ženi se to svidelo (VIDEO)

Entomolog na Univerzitetu Gloučesteršir profesor Adam Hart prikupio je više od 10.000 podataka ne bi li otkrio kada se paukovi najčešće mogu videti. Otkrio je da su oni najaktivniji oko 19:30 časova uveče. Malo veća aktivnost zabeležena je i ujutru između 6 i 8 sati. To se odnosi na paukove koji izlaze iz slivnika u toku noći.

Bojite li se paukova? Foto: Pixabay.com

Istraživanje je takođe pokazalo da su 80 odsto uočenih paukova mužjaci koji su krenuli u potragu za ženkom. Ženke se najčešće nalaze na plafonima i vratima, a mužjaci na zidovima.

Ljudima koji se boje paukova, profesor predlaže da održavaju njihove domove čistim, a vrata i prozore zatvorene. Paukovi vole mrak pa zato pretrpani prostori često budu nastanjeni njima. Trebate da prihvatite da vaš dom nije u potpunosti imun na paukove jer oni uvek nađu način da uđu u vaš dom.

(Telegraf.rs/telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PravaMuskarcina(al juce)

    8. septembar 2018 | 16:31

    Musko sam. Paukova se bojim i mislio sam sam je to jedino cega se bojim onda sam skontao da se neceg bojim jos vise... Stonoge.

  • Nbgd

    8. septembar 2018 | 18:12

    Ja sam pijan bas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA