• 0

Slatko koje i dijabetičari mogu da jedu: Tajna je samo u jednom sastojku! (RECEPT)

Što se tiče voća, koristite koje god želite, ono koje je trenutno u sezoni, poput šljiva, grožđa, jabuka...

  • 0

U pripremi slatkog se obično koristi beli šećer, pektin i želatin, a to je sve ono što ga na kraju čini ne tako zdravim. Ipak, postoji "trik" da ga učinite zdravim, a ne može biti jednostavnije - umesto navedenih sastojaka koristite najprirodniji zaslađivač, fruktozu.

Da blistaju kao nove: Najbolji trik kako da očistite beli đon na patikama

Slatko i pekmezi koji se prave sa fruktozom se uopšte ne kvare, pa nema potrebe ni za konzervansima, pa tako dobijate najzdraviji proizvod. Pošto ne treba dodavati želatin, treba voditi računa o količini sastojaka:

Koristite voće koje god želite, ono koje je trenutno u sezoni, poput šljiva, grožđa, jabuka... Foto: Pixabay.com

Kad pravite slatko, neka razmera voća i fruktoze bude 1:1 (može i manje zaslađivača)

Kada kuvate pekmez, neka razmera voća i fruktoze bude 1:0,5

Ovakvo slatko kuva se na jačoj vatri (biće pene, pa se pripremite). Kuvano slatko se sipa u čiste, sterilisane tegle dok je još vrelo, zatvara poklopcem i odmah okreće naopačke. Držite tako okrenute tegle nekoliko minuta da se stvori vakum  jer se tako neće pokvariti.

Što se tiče voća, koristite koje god želite, ono koje je trenutno u sezoni, poput šljiva, grožđa, jabuka... Ako ste na proleće odvojili malo višanja ili tokom leta kupine i maline, iskoristite ih sada za pripremu slatkog u kojem i dijabetičari slobodno mogu da uživaju!

Kuvano slatko se sipa u čiste tegle, zatvara poklopcem i odmah okreće naopačke Foto: Pixabay.com

VIDEO: Sumo rvanje, sport koji vodi u bolesti

(Telegragf.rs / Izvor: stil.kurir.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima