≫ 

Ekonomija hrane - smer budućnosti za mlade ljude (FOTO) (VIDEO)

Na ovom studijskom programu koji će ove godine dobiti drugu generaciju studenata obrazovaće se budući šefovi kuhinja i menadžeri hotela za koje neće biti tajni od procesa gajenja hrane, čuvanja, selekcije i kulture konzumiranja

  • 0

Juče je na Univerzitetu Singidunum koji posluje uspešno već 20 godina i kontunuirano uvodi nove smerove i studijske programe, predstavljen novi smer Ekonomija hrane.

Na ovom studijskom programu koji će ove godine dobiti drugu generaciju studenata obrazovaće se budući šefovi kuhinja i menadžeri hotela za koje neće biti tajni od procesa gajenja hrane, čuvanja, selekcije i kulture konzumiranja.

Foto: Promo

- Ovaj program nastao je kao odgovor na potrebe domaće privrede. Mladi šefovi kuhinja biće u prilici da razmene iskustva sa stranin kolegama u procesu sticanja prakse u inostranstvu, ali i radeći u najprestižnijim objektima u Srbiji, poput hotela Hajat sa kojim je potpisan sporazum o saradnji. Ovako obrazovani ljudi deo su svetskih trendova i potrebe velikog broja hotelskih lanaca. Oni još na trećoj i četvrtoj godini počinju da rade. Ovo je jedno atraktivno i poželjno zanimanje današnjice, jer pored kreativnosti garantuje i brzo zaposlenje. Šefovi kuhinja po pravilu zarađuju više od generalnih menadžera -  istakla je prof.dr Svetlana Stanišić, rukovodilac i načelnik smera Ekonomija hrane i redovni profesor na Univerzitetu Singidunum.

Foto: Promo

Studenti ovog smera, koji su sada druga godina. već su imali zapažene rezultate osvojivši veliki broj medalja i pehara na prestižnim međunarodnim takmičenjima, poput onog u Rumuniji na kome su osvojili 16 medalja pehar i prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Foto: Promo

- Naša vizija je da domaćim studentima ponudimo najbolje, uz mogućnost završavanja fakulteta u inostranstvu sa kojim uspešno sarađujemo. Takođe svakodnevno na našem fakultetu preko 500 stranih studenata sluša nastavu na engleskom jeziku. Osluškujemo ono što tržište diktira, pružamo besplatnu praksu i dajemo veliku mogućnosti izbora svakom našem novom mladom kolegi. Svi smerovi imaju tendenciju rasta i ozbiljnog rada koji se iza tog rasta nalazi, kao i pažljivo izabran odgovaran nastavni kadar koji tu nastavu drži. Naša ideja je da mladom čoveku pokažemo da u Srbiji postoje fakulteti na kojima se ozbiljno radi i gde se mogu vratiti nakon specijalizacija i rada u inostranstvu, jer upravo takve ljude sa velikim brojem naučnih projekata imamo i među predavačima - sa neskrivenim ponosom istakao je predsednik i vlasnik Univerziteta Singidunum, prof.dr Milovan Stanišić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA