• 0

Ekonomija hrane - smer budućnosti za mlade ljude (FOTO) (VIDEO)

Na ovom studijskom programu koji će ove godine dobiti drugu generaciju studenata obrazovaće se budući šefovi kuhinja i menadžeri hotela za koje neće biti tajni od procesa gajenja hrane, čuvanja, selekcije i kulture konzumiranja

  • 0

Juče je na Univerzitetu Singidunum koji posluje uspešno već 20 godina i kontunuirano uvodi nove smerove i studijske programe, predstavljen novi smer Ekonomija hrane.

Na ovom studijskom programu koji će ove godine dobiti drugu generaciju studenata obrazovaće se budući šefovi kuhinja i menadžeri hotela za koje neće biti tajni od procesa gajenja hrane, čuvanja, selekcije i kulture konzumiranja.

Foto: Promo

- Ovaj program nastao je kao odgovor na potrebe domaće privrede. Mladi šefovi kuhinja biće u prilici da razmene iskustva sa stranin kolegama u procesu sticanja prakse u inostranstvu, ali i radeći u najprestižnijim objektima u Srbiji, poput hotela Hajat sa kojim je potpisan sporazum o saradnji. Ovako obrazovani ljudi deo su svetskih trendova i potrebe velikog broja hotelskih lanaca. Oni još na trećoj i četvrtoj godini počinju da rade. Ovo je jedno atraktivno i poželjno zanimanje današnjice, jer pored kreativnosti garantuje i brzo zaposlenje. Šefovi kuhinja po pravilu zarađuju više od generalnih menadžera -  istakla je prof.dr Svetlana Stanišić, rukovodilac i načelnik smera Ekonomija hrane i redovni profesor na Univerzitetu Singidunum.

Foto: Promo

Studenti ovog smera, koji su sada druga godina. već su imali zapažene rezultate osvojivši veliki broj medalja i pehara na prestižnim međunarodnim takmičenjima, poput onog u Rumuniji na kome su osvojili 16 medalja pehar i prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Foto: Promo

- Naša vizija je da domaćim studentima ponudimo najbolje, uz mogućnost završavanja fakulteta u inostranstvu sa kojim uspešno sarađujemo. Takođe svakodnevno na našem fakultetu preko 500 stranih studenata sluša nastavu na engleskom jeziku. Osluškujemo ono što tržište diktira, pružamo besplatnu praksu i dajemo veliku mogućnosti izbora svakom našem novom mladom kolegi. Svi smerovi imaju tendenciju rasta i ozbiljnog rada koji se iza tog rasta nalazi, kao i pažljivo izabran odgovaran nastavni kadar koji tu nastavu drži. Naša ideja je da mladom čoveku pokažemo da u Srbiji postoje fakulteti na kojima se ozbiljno radi i gde se mogu vratiti nakon specijalizacija i rada u inostranstvu, jer upravo takve ljude sa velikim brojem naučnih projekata imamo i među predavačima - sa neskrivenim ponosom istakao je predsednik i vlasnik Univerziteta Singidunum, prof.dr Milovan Stanišić.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima