≫ 

Motivacija za lenje: Sredite vašu spavaću sobu za samo 10 minuta uz pomoć ovih trikova

Sređivanje kuće često nam je jedan od naomraženijih poslova

  • 0

Iako je mnogima to naporan i dosadan posao, činjenica da se sve može srediti za samo 10 minuta dovoljna je da vas potiviše da primenite par saveta i brzo se rešite nereda.

Razbacane stvari je jako lako pospremiti ako znate kako. Foto: Pixabay.com

Poznato nam je da neki ljudi ne žele da počiste sobu dok ona ne postane toliko pretrpana i prljava da ne mogu da se snađu u njoj. Oklevaju zbog nedostatka vremena, a što se stvari više gomilaju sve manje su motivisani da nešto urade. Uz pomoć ovih saveta rešićete se nereda za samo 10 minuta.

Napravite listu prioriteta

Pre nego počnete sa čišćenjem pokušajte da napravite listu prioriteta koje ćete se držati. Počnite da čistite od većeg nereda ak manjem i rešite se prvo velikih komada smeća ili razbacane odeće pa pređite na uklanjanje prašine i usisavanje.

Rešite se najkrupnijih stvari

Prvo se rešite većeg otpada i odeće, pa pređite na sitne poslove. Ako se radi o knjigama i papirima, pokupite svaku knjigu ili list papira i stavite ih u dve uredne kutije.

Sklonite privatne stvari

Svako od nas u spavaćoj sobi čuva određene predmete ili uspomene koje se kriju od očiju drugih ljudi. S toga se najpre potrudite da u što kraćem vremenskom roku sakrijete sve intimne stvari kako se ne biste doveli u neprijatnu situaciju.

Otvorite prozore

Obavezno otvorite prozore i pustite svež vazduh unutra. Foto: Pixabay.com

Prilikom svakog čišćenja, otvorite prozore kako bi se prostorija luftirala. Nakon završetka čišćenja zatvorite prozore i naprskajte sobu osveživačem prostora ili zapalite mirišljavi štapić. Na ovaj način vaša soba će uvek biti mirišljava i delovaće čisto.

Brzo namestite krevet

Krevet je uz ormar najveći komad nameštaja u sobi. Ona će izgledati odmah urednije ukoliko namestite krevet. Lagano protresite svoju posteljinu i opet je uredno vratite na mesto. Pospremanje kreveta ne bi trebalo da traje duže od 2 minuta.

Izbacite sve što mislite da je pokvareno

Hranu za koju mislite da je pokvarena u što kraćem periodu izbacite iz sobe. To će u velikoj meri smanjiti šanse za pojavu neprijatnih mirisa.

Iskoristite čarape za čišćenje staklenih površina

Na jednu ruku navucite vlažnu čarapu, a na drugu suvu. Jednom rukom čistite sve skorene mrlje na vašim staklenim površinama u spavaćoj sobi, a suvom ujedno sušite staklo i uklanjajte fleke od vode.

VIDEO: Ova mačka čisti parket bolje od svojih gazdi

VIDEO: On zna tajne "gospodskog" čišćenja, briše parket i uživa

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA