Neverovatno prost razlog zašto u kuhinji obavezno morate da imate najobičniju kredu

Kreda ne služi samo za pisanje po tabli, već i za mnoge druge korisne stvari. Njen značaj u kuhinji će vas iznenaditi

  • 0

Poznato vam je da dizači tegova i gimnastičari koriste kredu da bi im ruke ostale suve. Vi biste mogli da iskoristite ovaj trik ako često prosipate po kuhinji dok spremate hranu. Čini vam se suludo? E, pa nije.

Kao i dečji puder, i kreda je sjajan apsorber masnoća, pa samim tim mora da bude neophodan element vašeg doma. Kredom možete da uklonite mrlju od masne šnicle, ali i trag od karmina bukvalno sa bilo čega.

Pre nego što se prihvatite posle, trebalo bi da znate nekoliko stvari o kredi i masnim flekama. Neke krede sadrže vosak, a neke su obojene i kao takve ne mogu da vam budu od velike pomoći. Tako da je bolje da koristite proverenu staru belu kredu za pisanje po tabli.  Još nešto, kreda ima najbolje dejstvo kada se upotrebi odmah kada nešto isflekate, jer kasnije možda neće biti od koristi.

Foto-ilustracija: pixabay

Evo kako da iskoristite kredu za uklanjanje masnih fleka i to korak po korak.

- Odmah kada nastane fleka uklonite višak masnoće uz pomoć ubrusa ili maramice. Pokušajte da prikupite koliko god više možete masnoće.

- Prekrijte fleku kredom.

- Sačekajte par minuta da kreda apsorbuje masnoću.

- Čak ne morate ni da uklanjate kredu odmah, odnosno možete da isperete fleku posle svih drugih obaveza, jednostavno nije važno.

- Isflekanu stvar možete potopiti u deterdžent pre nego što je stavite u veš mašinu, i to samo da biste osigurali da će dobro da miriše.

(Telegraf.rs /apartmenttherapy.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA