≫ 

Branislav iz Vranja otkriva tajnu najboljih pihtija: 2 stvari su ključne tokom pripreme, i moraju da ispunjavaju 3 uslova

 ≫ 

Mnogi ne mogu da zamisle zimu bez pihtija, a ovo su trikovi koji će vam pomoći da napravite najbolje

Komentari

  • Dia

    12. decembar 2018 | 21:35

    Uveče se potope juneće kosti, kojr imaju malo mesa na sebi,Ujutro kuvaju sa manjom svinjskom kolenicom kojoj je skinuta koža,kuva dok se kosti ne raspadnu,kadA postane dno gušće,procedi se ,posoli po želji,isecka malo belog luka,naspe u dublje ćinije i ostavi na hladnom da se stegne.Bele su sa skramom i ostatkom po malo mesa od kostiju.To su moje Pihtije!

  • Zoran

    12. decembar 2018 | 21:23

    Pitije sa suvo meso nogice goveđa noga ili meso gde ima želatina .i ne stavlja se kesice želatin.kuva se 8 i više sati,kad se meso odvaja od kosti ,izvadi se meso usitni, a u tanjire stavi već stucan beo luk sa malo soli i nalije sa tečnost u koje meso kuvano jer u njega sav želatin.gore posuti malo ljute paprike iseći na kocke i prijatno vam bilo.u našem kraju samo beo luk i paprika ljuta gruvana.drugo niks ali svako pravi po svom ukusu.pozdrav

  • BASA

    12. decembar 2018 | 20:18

    Bravo Majstore !

  • Nn

    12. decembar 2018 | 19:39

    Moja prijateljica sprema naj naj bolje pihtije. Suve svinjske noge, kolenica I zacini. Pravi msjstor!!!!

  • Bravo

    12. decembar 2018 | 18:01

    Bravo majstore ispricao si kako se na pravilan nacin spremaju pihtije..bez zelatina..

  • Miladinka

    12. decembar 2018 | 17:31

    Stara dobra kuhinja. ...pihtije svargla kaurma. ...jeli smo I dan danas jedemo. ..niko nije bolestan bogu dragom hvala

  • Dzoni

    12. decembar 2018 | 17:14

    Moja majka je vrh za pihtije,pihtjie se kuvaju ceo dan bez mesanja i dodavanja vode znaci naliju se i to je to ,,lonac mora biti odklopljen da bi imale bistrinu da ne budu bele,,normalno dodaju se so lorber biber i ostali zacini bez vegete persun beli luk i crni prilikom kuvanje zapecen,,na plotni id sporeta.kad se razliju u tanjire masnoca se pokupi sa salvtema odgore polako,,beli luk po ukusu da zaboravih meso se odviji od kostiju prilikom razlivanja u tanjire,,i to je to Prijatno..

    • 12. decembar 2018 | 19:35

      Miliana

      @Dzoni

      Dzoni!!!! Tvoja majka je pravi msjstor, tako se I prave!!! Ostali su dosta napisali ali nista nisu rekli. Hvala Dzoni!!!

  • Dejan

    12. decembar 2018 | 16:57

    Dimljena butkica, kolenica, govedji pikalj(mesari znaju), dobro prokuvati, isitniti meso, mleveni biber po ukusu, razliti, sačekati da se stegne. Uz kiseo kupus i dobar star sir sa projom, mmmmPRIJATNO

  • slavica

    12. decembar 2018 | 16:53

    Ja volim piktije😋i to sa malo beloga luka, njam.

  • Sremac

    12. decembar 2018 | 16:50

    Zasto moraju biti masne ja ubacim dve butkice Kad je meso kuvano izvadim ga razlijem u lonac dva zelatina meso stavim u vatrostalne posude prelije. Corbo mn isecem na kocke nisu masne Deca jedu

    • 12. decembar 2018 | 17:53

      Katastrofa

      @Sremac

      Cim ti stavljas zelatin mogu misleti..znaci da neznas nista..ali nista o kuvanju..

  • Dia

    12. decembar 2018 | 16:42

    Ja To kuvavam najbolje!!!! Ja sam Vrhunski majstor u mojoj kuhinji, a pred samim carem nebi se postidela Prava Kosovska Majstorija

  • Zika

    12. decembar 2018 | 16:41

    Haha ja nemam Pojma za pitije .al tebe sfakacast za znanje

  • Zika

    12. decembar 2018 | 16:38

    Pitije su super Hrana zimska ko zna Sta su ,,,,, pitije on kometarise bez Veze a koj Zna zna dasu Dobar specilitet ,,,akoj nezna nezna Inetreba da mu zameramo na neznanje

    • 12. decembar 2018 | 16:53

      Mara

      @Zika

      Jel ri ziko bas volis pihtije.Ja ih dobro spremam

  • vulkanizer

    12. decembar 2018 | 16:10

    Ovi je zadnje jelo sto bih jeo, em je neukisno em gadno izgleda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA