Jednu stvar nikada ne smete da uradite svojim peškirima - a verovatno to redovno činite i tako ih uništavate

I peškiri imaju dušu i trebalo bi ih maziti i paziti, kao što oni čime vama

  • 0

Svakoj domaćici je važno da ima lepe, pufnaste, čiste peškire, koji su pritom i super mekani i besprekorno upijaju. Međutim, priznajte da niste uvek zadovoljni peškirom koji vam se ponudi. Sada napokon znamo da nije do peškira već do domaćice. One greše u jednoj stvari, a evo o čemu se radi.

Koliko puta vam se desilo da ste posle brisanja peškirom ostali jednako mokri kao i odmah nakon tuširanja? Ili je pravo pitanje, koliko puta ste imali utisak da se brišete šmirglom, a ne peškirom? Odgovor je verovatno toliko puta da ni sai ne biste mogli da prebrojite.

Sada je napokon poznato u čemu je problem. Iako su mnogi ljudi verovali da je do kvaliteta peškira, nisu bili u pravu. Zapravo je do pranja.

Foto: Pixabay

Jedina greška koju pravite kada perete peškire je korišćenje omekšivača rublja. Peškiri su dovoljno "plišani" da nema potrebe da se dodatno omekšavaju, jer se tako njihova vlaklna još više slepe i onda nisu u mogućnosti da upoijuaju vodu adekvatno.

Omekšivači sadrže polidimetilsaloksan koji je u osnovi silikonsko ulje i on se jako teško ispira, pogotovo iz pufnastih tkanina kao što je frotir. Jednom kada ove tkanine sadrže tečne sastojke, one nisu sposobne za dalje upijanje.

Verovatno se sada pitate kako onda da održite mekoću peškira. Evo tri trika za to.

Foto: Pixabay

Koristite sirće

Iako vam deluje neverovatno i mislite da će vaši peškiri smrdeti, zapravo mekoću peškira možete dobiti korišćenjem sirćeta, ali i njihovu svežinu. Sirće se jako brzo vetri na svežem vazduhu, pa nema opasnosti da će se vaši omiljeni frotirni peškiri osećati na vilo kakvu kiselinu.

Zanmenite sredstvo za štirkanje antialergijskim lopticama

Korišćenjem stirk sredstava vaši peškiri mogu da budu previše kruti i da zbog toga imate problem sa upijanjem vode. Antialergijske loptice za ukrućivanje veša su dobra zamena, jer ne sadrže vosak.

Foto: Pixabay.com

Dodajte svežiji miris 

Da biste bili zadovoljni mirisom vašeg veša, a najviše peškirima, kao i da biste dobili na željenoj mekoći, dovojno je da na kraju programa za pranje kapnete nekoliko kapi eteričnog ulja na vaš veš.

(Telegraf.rs / reviewed.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA