≫ 

Ova reklama za pivo može da izazove "orgazam mozga", a potrebno je da uradite samo jednu stvar kako biste ga doživeli (VIDEO)

Lepa glumica izaziva najlepša osećanja u novoj reklami

  • 4

Zoe Kravic u novoj reklami za Super boul izaziva sasvim specifično osećanje koje naučnici nazivaju "orgazam mozga". Možda je krajnje vreme da pogledate ovu reklamu i da uživate do maksimuma.

Nova Super boul reklama ima za cilj da opusti i smiri mahnite fanove zahvaljujući ulozi koju u njoj ima poznata glumica Zoe Kravic. Naime, ona u reklami šapuće u dva mikrofona i lagano lupka po flaši za pivo.

Reklama je već dostigla 13 miliona pregleda, što predstavlja ogromnu publiku koja je odreagovala, pa se ovakva situacija naziva autonomni senzorski meridijanski odgovor (na eng. ASMR).

Ovo stanje je poznato po nemogućnosti kontrolisanja emocija i nagona na neki stimulus, pa može doći do različitih fizioloških reakcija, kao što je nagli skok krvnog pritiska, temperatura u glavi, preznojavanje i slično.

Foto: Tanjug/AP

Naučnici kažu da još nema dovoljno dokaza da je reklama sa Zoe Kravic izazvala baš ASMR. Ono što je neminovno je da je dobra za ublažavanje depresivnosti i anskioznosti.

ASMR osećaj gotovo uvek počinje na glavi, odnosno skalpu i zatim "silazi" duž vrata, ramena, ruku i leđa. Okidači uključuju video zapise u kojima dominira prijatna mužika i šumovi. Neki naučnici koji su se bavili osećanjima koje izazivaju ovakvi sadržaji govore za to stanje da je "orgazam mozga".

Osećaj jeste opuštajući i privlačan, ali ne i na seksualnoj osnovi, zadržava se samo u mozgu, zato je tako i nazvan.

Foto: Tanjug/AP

Korisnici ASMR videa kažu da im ovakvi sadržaji čak pomažu i da zaspe, jer su relaksirajući, a kada zažmure mogu da osete trnce sve do vrhova nožnih prstiju i da uživaju u osećaju celim svojim umom.

Na tamu ASMR-a je urađeno na desetak studija širom sveta i sve su otkrile da se ispitanicima otkucaji srca smanjuju dok gledaju prigodne videe, ali da im se tela uzbude.

Jedna kanadska studija je utvrdila radeći skener mozga ispitanika da se sasvim različite grupe neurona ujedinjuju i funkcionišu zajedno pod dejstvom ASMR videa.

Proverite kako reklama sa Zoe Kravic utiče na vas.

(Telegraf.rs / dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA