≫ 

Ručak za 200 dinara: Ana sprema najukusnija jela koja možete poneti na posao i tako uštedi gomilu para (FOTO)

Hrana koju jedete na poslu često može da bude veoma loša po zdravlje, a o novcu koji na nju trošimo da i ne pričamo

  • 4

Kada se odlučite da spremate sami hranu koju ćete nositi na posao, možete i mnogo zdravije da se hranite, ali i za mnogo manje para. Ideje za to može da vam da Ana koja na svom Instgaram profilu objavljuje genijalne recepte za obroke koji koštaju do 200 dinara.

Ana ima 27 godina i pored kuvanja voli da trči, čita, putuje po Srbiji i istražuje kulture sveta.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели RUČAK ZA 200 DINARA (@rucakza200dinara) дана

- Volim Kraljevo i Žiču najviše na svetu. Bogata sam sa jer imam pored sebe svog omiljenog čoveka na svetu, Velju, dve starije sestre koje su moje zvezde, i tri sestrića koji su kapitalne face. Bavim se marketingom i prodajom kao frilenser, a oduvek sam bila u toku sa društvenim mrežama i kako one funkcionišu, potogovo Instagram.

- Pre neki dan, kad sam na fejsu napisala kako mi je čudno to što sam sad odjednom "food blogger", drugarica mi je napisala "šta se čudiš, ti si oduvek bila Anica Kuvarica", rekla je Ana za Telegraf.rs.

Iako se nikad nije profesionalno bavila kuvanjem, oduvek je volela da sprema hranu i stalno hranila ljude i drugima delila savete šta da kuvaju. Ideja da sprema jela za posao pala joj je na pamet prošle godine kada je sa dečkom odlazila na ručak na pauzi u restorane blizu njihovog posla.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели RUČAK ZA 200 DINARA (@rucakza200dinara) дана

- Nisam mogla da verujem koliko smo novca davali na ručak na poslu i koliko nam je izbor bio ograničen, loš i nezdrav. U jednom trenutku sam počela da kuvam i da nosim hranu na posao i svaki put bih prokomentarisala kako smo sve to spremili za 200 dinara, a u restoranu bi bilo mnogo više. Bilo mi je simpatično to “ručak za 200 dinara”, pa sam zakupila domen i to je tako stajalo mesecima. U oktobru prošle godine sam odlučila da pokrenem stranicu na Instagramu i odjednom su se ljudi zanteresovali, kaže Ana

Koliko voli to što radi potvrđuje i činjenica da je odbila nekoliko ponuda za posao u kancelariji kako bi bila frilenser i radila od kuće, ali i da bi kuvala svakog dana. Stalno isprobava nove recepte i ne pamti kada je u skorije vreme ponovila neki. Nije ljubitelj slatkiša i kaže da tortu nikada nije napravila, ali su “slaniši” njena specijalnost.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели RUČAK ZA 200 DINARA (@rucakza200dinara) дана

Inspiraciju za svoje recepte nalazi na mestu gde hranu i čuva - u frižideru.

- Većina mojih recepata nastaje tako što imam neke namirnice u frižideru, pa onda smislim način da ih iskombinujem. Guglam recepte jer ih ima i previše na internatu. Često pregledam i kuvare da dođem do novih jela i recepata, rekla je Ana.

O tome koliko je novca ovako moguće uštedeti, Ana nije htela da nam priča. S obzirom na njen odgovor, možemo da zamislimo da je u pitanju velika cifra na mesečnom nivou. Ukoliko svakodnevno spremate obroke ne biste li ih poneli na posao, potrebna vam je dobra organizacija.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели RUČAK ZA 200 DINARA (@rucakza200dinara) дана

- Definitivno treba truda i organizacije. Dok sam radila iz kancelarije, spremala sam veče pre, a često i par dana unapred, na primer nedeljom za prva tri dana sledeće nedelje. Zato treba da recepti za jela koja se nose na posao budu jednostavni i laki za pripremu, što se trudim da budu recepti koje kačim, kako bi oni koji se odvaže na pripremu ručka za sutra mogli da odvoje malo vremena a da sebi omoguće dobar obrok, savetuje Ana.

Svoje omiljeno jelo rado menja nekim novim receptima jer voli da proba nove stvari. Kao lak i brzi recept za odlično jelo za testeninu, Ana svima preporučuje piletinu sa pavlakom.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели RUČAK ZA 200 DINARA (@rucakza200dinara) дана

Od slatkiša koji su najjeftiniji i najlakši za pripremanje, Ana izdvaja mafine.

- To je kolač koji najčešće spremam. Može da se napravi u mnogo varijanti, sa orasima, svežim i suvim voćem, čokoladom. Nisam preterani ljubitelj slatkog pa mi verovatno zbog toga nikad nije prioritet eksperimentisanje sa slatkišima, ali počela sam i na tome da radim u poslednje vreme, rekla je Ana za Telegraf.rs.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели RUČAK ZA 200 DINARA (@rucakza200dinara) дана

Za sutrašnji ručak, Ana preporučuje ljutu kari piletinu koja će vam se sigurno dopasti i najavljuje da radi na svom prvom kuvaru u elektronskom izdanju. Tema kuvara će biti “Ručak za poneti za 200 dinara” koji možete da ponesete na posao i možete da je spremate dan ranije. Ta jela će vam se dopasti više nego pljeskavoica koju možete da kupite blizu posla, a uštedećete i dosta novca.

VIDEO: A kako se za daskom za seckanje snalazi ovaj divni gospodin:

(Telegraf.rs/Milica Krstić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    16. februar 2019 | 14:12

    Sve je ovo super, ali ima li ova fud blogerka i marketing menadzerka neko dijete u kuci da proba taj obrok od 200 dinara?

  • Dija

    16. februar 2019 | 15:59

    Lično sam sr uverila u lepotu hrane koju Kraljevčanke spremaju, vrhunske su domaćice, Pita sa mlevenim plavim paradajzom bolja je od pite sa mesom.Tačno je da od ničega naprave Nešto!.

  • Zo

    16. februar 2019 | 20:23

    Kilo krompira 5o dinara, jedna kobasica 40 din. i hleba. Ukupno malo vise od 100 dinara i eto rucka. A krompir mozete da isprzite ili corbast. Sta vam je volja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA