Ovo je dokaz da je svet napravljen za muškarce - ovo su svi problemi sa kojima se žene svakodnevno suočavaju jer su pogrešnog pola

Koliko vam se puta desilo da ne možete da dohvatite nešto sa police u prodavnici?

  • 4

Žene se svakodnevno susreću sa problemima oko sebe koji su muškarcima nezamislivi jer čini nam se kao da je sve u poslednje vreme napravljeno tako da njima više odgovara nego ženama.

Ovaj jaz između polova nije namerno zao, ali može da ima katastrofalni ishod kao što je pogibija neke žene koja je vozila automobil koji je napravljen po standardima koji više odgovaraju muškarcima, pa tako ona nije bila dovoljno zaštićena. Izgleda da živimo u svetu koji je napravljen po meri muškaraca i za muškarce.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Žene su diskriminirane na svakom koraku i danas iako su se izborile za veća prava. Pogledajte samo na koliko novčanica imate lik žene, a na kokliko lice miškarca. U knjigama iz istorije ženska imena se retko gde pominju. Sve to rezultira mišljenjem da su žene manje inteligentne i da ka otakve treba da zauzimaju niže položaje u društvu.

Mnogi proizvođači ne misle uopšte o tome da će njihove mušterije možda biti baš žene. Tako imamo proizvodnjui mobilnih telefona koj isu sve veći za ženske šake. Nezgodno je držati telefon, zumirati, kuckati poruke jer su napravljeni za veliku mušku šaku.

Jezik čija upotreba beleži veliki rast u poslednje vreme nije ni španski ni francuski već jezik emotikona. Ako malo bolje pogledate, videćete da su oni svi uglavnom pogodni za komunikaciju između muškaraca. Iako su smišljeni da budu rodno neutralni, ipak su više pogodni za izražavanje muškaraca.

Klaviri su napravljeni samo za pijaniste dok pijanistkinje muku muče da dohvate dirke s kraja klavira. Pijanistkinje s toga imaju 50 odsto više šansi da osećaju bol u leđima i od povreda nego muškarci.

Foto: Pixabay/filmbetrachterin

Kada žena doživi saobraćajnu nesreću, ona ima 47 odsto veće šanse nego muškarac da bude ozbiljno povređena i 17 odsto više šansi da tom prilikom pogine. Razloga za to ima mnogo. Prvo, žene sede bliže volanu jer su niže pa im treba da budu bliže pedalama. To po rečima proizvođača povećava šanse od unutrašnjih povreda jer to nije standardni način sedenja, ali je jedini način da one dohvate pedale.

Zaštitna oprema za neke poslove nije prijateljski naklonjena prema ženama. 5 odsto žena izjavilo je da im zaštitna oprema koju dele sa muškarcima nije od neke pomoći.

Stotinama godina medicina se ponaša kao da su sva ljjudska bića i tela ista. Kod Starih Grka tela su posmatrana drugačije. Za ženska tela se verovalo da su kompleksna i često izostavljena iz istraživanja. Postoji velika razlika između fiziologije žene i muškarca. Zbog toga neki lekovi, od andola do onih protiv bolova, ne deljuju uvek na žene. Žene imaju dva puta veće šanse da umru u bolnici za razliku od muškaraca, ili imaju drugačije simptome bolesti. Pravo iznenađenje bilo je otkriće lekova protiv menstrualnih bolova.

Foto: Shutterstock

Žene se i na poslu svakodnevno nalaze u potčinjenom položaju. Kancelarije često nisu prijateljske prema ženama jer su vrata često preteška, balon za vodu nije moghuće podići, kroz staklene stepenice i vrata se vidi šta nosite ispod suknje ili haljine, a police su previsoke.

Kada je reč o idealnoj temperaturi u kancelariji, ona je određena šezdesetih godina prošlog veka po kriterijumu koji je glasio: muškarac, 40 godina i oko 70 kilograma.

Nije sva tehnologija baš muška, zato dame treba da teši to što su aplikacije za kuvanje uglavnom namenjene ženama, ali i one koje se tiču vežbanja gluteusa.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zevs

    16. mart 2019 | 10:46

    Ovo postaje smesno. Kada im ne odgovara nesto onda zenama je tesko, zenama ovo,zenama ono. A sa druge strane se dice kako su zene jednake s muskarcima. Zna se koji su muski a koji zenski poslovi. Uvek bilo i uvek bice!

  • ANA

    16. mart 2019 | 10:53

    Osim kada su i pitanju porodicni odnosi, gde zene u 90 odsto situacija dobiju decu,pa uskrate radosti tatama,bakama, dekama i nama tetkama

  • draff

    16. mart 2019 | 16:17

    Ona situacija kad jedna grupa ljudi za sebe tvrdi da je mnogo jaka, iteligentna i sposobna, ali traži za sebe beneficije koje inače dajemo samo invalidima i mentalno hendikepiranima. Pa onaj fond za osnaživanje, pa ovaj poverenik za "ravnopravnost", pa ona afirmativna akcija, pa ova obavezujuća kvota... I koji je rezultat tih marksističko-egalitarističkih gluposti u zemljama koje su to počele 30 godina pre nas? Pa posle svega, razdvojenost muških i ženskih poslova danas je u Norveškoj veće nego u Pakistanu. Kad potpuno oslobodiš ženu i daš joj da radi ono što stvarno hoće, ona se vraća poslovima kojima prirodno teži. Feminizam je kancer, i najgore zapravo pogađa žene, koje su ukupno nesretnije nego ikad, a usput uništava i društvo i porodicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA