≫ 

Ne bacajte vodu u kojoj su se kuvala jaja, već je sipajte u saksiju i preporodite svoje biljke

Znamo da vodu u kojoj se kuvala pasta možemo da iskoristimo za pripremu jela, a šta je sa kuvanjem jaja?

  • 3

Sigurni smo da ste čuli da vodu u kojoj se kuvala testenina možete da iskoristite za pripremu soseva, a isto tako možete da iskoristite i vodu u kojoj su se kuvala jaja koja je višestruko korisna.

Kada u narednom periodu budete kuvali jaja, nemojte da prosipate vodu u kojoj su se kuvala. Umesto toga iskoristite vodu time što ćete pomoći vašim biljkama.

Foto: Pixabay.com

Voda u kojoj su se kuvala jaja je odlična za vaše biljke. Biljke vole kalcijum, a njega ima dosta u vodi u kojoj su se kuvala jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH vrednost zemlje.

Neutralna zemlja, koja ima pH vrednost između 6,0 i 6,5 nudi biljkama idealnju okolinu za uzimanje hranljivih materija koje su potrebne za rast i razvoj. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke.

Važno je da vodu u kojoj su se kuvala jaja ohladite do sobne temperaturte pre nego njome zalijete biljke.

Nije teško prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka. Često nastaju žuto-smeđe mrlje na listovima koje su okružene smeđim rubom. Pored toga, biljka i listovi ostaju mali, dok dovoljno kalcijuma u zemljištu čini biljke manje osetljivima na bolesti i oštećenja.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    25. april 2019 | 10:27

    Za one koji citaju tekst pise i to podebljanim slovima. Važno je da vodu u kojoj su se kuvala jaja ohladite do sobne temperaturte pre nego njome zalijete biljke.

  • MK

    25. april 2019 | 10:05

    Niste napisali vrelu ili hladnu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA