Oljušten ili ceo: Da li se kivi može jesti sa korom?

Kivi je izuzetno zdrava namirnica

  • 3

Jedan od omiljenih sastojaka vitaminskih smutija jeste kivi koji se odlično slaže sa velikim brojem drugih namirnica koje volimo da dodamo u ovaj napitak.

Mnogi ga izbegavaju zbog čišćenja jer može da oduzme mnogo vremena ako niste spretni u tome. Tako smo došli do pitanja: da li se ovo voće može jesti kao jabuka? Da ga jednostavno operemo i odmah počnemo jesti zajedno sa korom, ne bi nam zaista oduzelo mnogo vremena. Da li je to moguće?

Kivi, Voće

Oljušten ili ne? Printskrin: YouTube / Grant Thompson - "The King of Random"

Da li se kivi može jesti sa korom? Naravno. Koža kivija je u potpunosti jestiva i zajedno sa mesom voćke dodatno unosi nutrijente u organizam. Mnogi ga jedu tako jer je efikasnije i brže, a pored toga je i jedna studija otkrila da se u kori nalazi skoro duplo više vlakana nego u samom mesu.

Dlačice na kori su slične kao kod breskvi. Što se tiče ukusa, ima isti kao i meso. Jednostavno ga operite i grizite kao i jabuku ili ceo plod ubacite u blender pri pravljenju smutija. Naravno, uvek uz pomoć krpe ili nožića možete ukloniti sitne dlačice, ako vam smetaju.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA