Odbranite se od komaraca uz pomoć sprejeva koje sami možete da napravite kod kuće od potpuno prirodnih sastojaka

"Zaprašite" komarce na prirodan način...

  • 0

Iako svi imamo jabukovo sirće u kuhinji, retko ko zna da je ono jedno od najboljih sredstava u borbi protiv komaraca. Pročitajte koja još prirodna sredstva za borbu protiv komaraca možete napraviti sami od onoga što već imate u kući:

Jabukovo sirće

jabukovo sirce Foto: Pixabay.com

Pre nego što krenete u prirodu ili negde pored vode gde znate da će vas napasti roj komaraca potrebno je da u dva decilitra mlade vode sipate tri kašičice jabukovog sirćeta, promešate i popijete. Miris koji vaše telo bude širilo ne mogu registrovati ljudska čula, ali ga mogu osetiti komarci. Sigurno je da će barem narednih 12 sati izbegavati da vam priđu.

Lavanda

Lavanda Foto: Foter/epicnom

Srećom, mi obožavamo lavandu, ali je komarci ne podnose! U maslinovo, bademovo ili bebi ulje nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i namažite celo telo. Osim što će vaša koža biti lepša, izbeći ćete i komarce.

Ulje čajevca

ulje, piće Foto: Pixabay.com

Zahvaljujući intenzivnom mirisu letnji napasnici vam uopšte neće prilaziti. Sipajte 140 ml vode u flašicu i pomešajte sa 60 ml ulja čajevca, protresite i poprskajte kožu barem jednom dnevno.

Maslinovo ulje

limun i maslinovo ulje limun i maslinovo ulje

S obzirom na to da se komarci najčešće okupljaju na vodi, sipajte malo vode u posudu i nakapajte nekoliko kapi maslinovog ulja koje će biti neprimetno, a odbiće komarce.

A evo još jednog trika kako da efikasno odbijete komarce:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA