≫ 

Letovanje na Siciliji - popust do 135 evra po osobi

Jedna je Sicilija! I zato zahteva dobru pripremu pre nego što se uputite na ovakvo božanstveno mesto

  • 0

Sicilija je najveće italijansko ostrvo, ali vas to ne treba uplašiti. Nije moguće za 10 dana obići sve što ono nudi, ali ćete sigurno videti njene najbolje delove. Agencija “Viva travel” već dugi niz godina organizuje putovanje na Siciliju i to veoma uspešno. Kao glavni organizator omogućila je svojim putnicima velike popuste tokom leta. Prvi avionski polazak je 19.06.  a cene aranžmana su već snižene i to do 135 evra. Svi hoteli iz ponude smešteni su u letovalištima Đardini Naksos, Letojani i Taormina Mare. Oglikuje ih to što se nalaze u centru mesta na glavnom šetalištu, tako da odlazak na plažu ne zahteva preduga pešačenja. Hotel koji ima sopstvenu plažu je Hellenia Yachting 4*, i 10 noćenja sa polupansionskom uslugom košta 435 evra. Cena avionske karte je 199 evra.

Viva travel Foto: Viva travel/Promo

Hotel Sain Pietro 3* u mestu Letojani, uz polupansion i avionskom kartom za polazak 19.06. košta 495 evra, što je više nego odlična ponuda za letnji odmor na Siciliji. Hotel Baia Degli Dei 3*  u mestu Đardini Naksos ima cenu od 555 evra.

Skrivene rajske plaže, sunčano vreme tokom gotovo čitave godine i živa atmosfera na ulicama sicilijanskih gradova oduševiće svakog posetioca.

Viva travel Foto: Pixabay

Ni “m” od mafijaša

Zaboravite na predrasude o Siciliji kao leglu mafijaša. Popularna kultura napravila je od mafije italijanski brend. Članovi Cosa Nostra ne izgledaju danas baš kao što su prikazani u američkim filmovima, pa su male šanse da sličnog sretnete i prepoznate.. Po svoj prilici mafiju nećete ni osetiti. Sicilijanci su razvili zanimljiv turizam na temu legendarnog filma “Kum”. Nikako ne propustite da obiđete sela Forza d’Agro i Savoka u kojima su snimane neke od najpoznatijih scena. Na ulazu katedrale Sv. Lucija prisetićete se venčanja Al Pacina i njegove Apolonije. A nakon obilaska napravite kratak odmor uz kafu ili granitu u čuvenom baru “Viteli” gde ju je i prosio. Inače, statisti u scenama bili su meštani ovih sela što je doprinelo originalnosti i uverljivosti flma.

Viva travel Foto: Viva travel/Promo

Sladoled u sendiču?

Zbog drevnih arapskih doseljenika, sicilijanska kuhinja začinjena je citrusnim voćem i mnogo šećera. Njihovo nasleđe je kasata, kolač punjen rikota sirom i dekorisan pastom od badema i kandiranog voća. A od badema pravi se i vino di mandorla koje obavezno ponesite kući kao suvenir za sebe i najdraže. Ukus je sjajan. Suvišno je reći da je italijanski sladoled najbolji na svetu, a nastao je upravo na Siciliji. Dovožen je sneg sa Etne kako bi ga pravili. Ovde sladoled jedu u briošu – slatkom hlebu, i verovali ili ne, savršena je kombinacija. Ukusi su razni, a obavezan je sladoled od pistaća pošto je Sicilija poznata po uzgoju istog.

- Sicilijanci rade dvokratno, a period između 13 i 14 časova je neprikosnoveno vreme ručka. Zbog velikih vrućina ne jede se obilno tokom dana, a večera počinje od 21h I traje do iza ponoći.

Viva travel Foto: Pixabay

Etna, simbol Sicilije

Nakit od vulkanske lave? Da, još jedan neobičan poklon kao uspomena na Siciliju. Možete ga naći u svakoj suvenirnici i na uličnim tezgama.  Dar je spretnih ruku meštana i Etne, najposećenijeg aktivnog vulkana u Evropi. Etna je simbol Sicilije i imate priliku da se pohvalite fantastičnim fotografijama iz ugašenih kratera na visini do 2000 metara. Agencija “Viva travel” ima organizovan izlet autobuskim prevozom uz pratnju vodiča, pošto je Etna udaljena 60 kilometara od letovališta Đardini Naksos. Od izleta za koje se možete odlučiti dok ste na ostrvu jesu i glavni grad Palermo, beli biser Jonskog mora – Sirakuza, obilazak Eolskih ostrva, krstarenje oko nacionalnog parka Isola Bella…

Svi aranžmani imaju mogućnost odloženog plaćanja na rate.  Više infromacija nalaze se na zvaničnom sajtu turističke agencije www.vivatravel.rs (poslovnice su u Beogradu, tel: 011/78 52 800 i Novom Sadu, tel: 021/21 55 315).

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA