Možda nemamo more, ali imamo 12 vrhunskih kupališta u Srbiji koja vredi obići

A zašto ne biste napravili jednodnevni izlet do nekog od prelepih srpskih kupališta...

Bazen Tašmajdan
Bazen Tašmajdan / Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ako ste razmišljali na koji način je najbolje da se rashladite u ovim vrelim danima avgusta mi ćemo vam pomoći u tome i dati predloge koja kupališta zaista vredi posetiti u Srbiji.

Ove godine niste otišli na more ili jednostavno volite da se kupate i nikad vam nije dosta plivanja i izležavanja na suncu, bez puno novca, pasoša i dugog, napornog puta možete se savršeno rashladiti na najpoznatijim srpskim kupalištima.

Novi Sad, Beograd, Jagodina, Apatin, Novi Bečej, Bajina Bašta, Kladovo, Bor su samo od nekih mesta gde možete brzo stići i po veoma povoljnim cenama možete provesti nezaboravan dan.

Ada Ciganlija - Beograd

Ada Ciganlija

Foto: Tanjug/AP

Ada Ciganlija je izduženo rečno ostrvo nastalo na četvrtom kilometru Save od Ušća u Dunav. Zbog lepote, Branislav Nušić je Adu nazvao „Vodeni cvet". Na njemu se mnogo puta okupilo više od 300.000 kupača, a održano je na stotine državnih i međunarodnih takmičenja u sportovima na vodi. Zato je sinonim za Adu - Beogradsko more. Kupalište je jedno od najvećih i najbezbednijih u Evropi, po zvaničnim statistikama. Opremljeno je kompletnom infrastrukturom, javnim kupatilima, tuševima i česmama, čija je upotreba besplatna. Opslužuju ga stručne spasilačke službe, nekoliko lekarskih ambulanti, policija, kao i radnici komunalnih službi.

Do Ade Ciganlije se može stići biciklističkom stazom uz desnu obalu Save od Ušća. Od Bloka 70 na Novom Beogradu, celoga dana radi prevoz čamcima, a leti se uvode i tri redovne autobuske linije Gradskog javnog prevoza. Cene su otprilike iste kao i svuda: kafa 80 din, sokovi od 60-130, a pljeskavice 120-150 din.

Aqua park u Jagodini

Jagodina, akva park

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Aqua Park u Jagodini nalazi se u najlepšem delu grada u okviru sportsko turističkog kompleksa potok ''Đurđevo brdo''.
Sadrži 6 bazena za sportske i rekreativne aktivnosti sa vodenim atrakcijama za decu i sistem tobogana ukupne dužine oko 400 metara. Ceo Aqua park osvetljen je reflektorima za održavanje noćnih sportskih i kulturnio - zabavnih manifestacija. Nalazi se na 156 km od Beograda. Cene ulaznica su 400 din za odrasle i 200 za decu. Cene pića se kreću od 60 do 180, a pljeskavice možete kupiti po ceni od 130-200 din.

Bazeni Banje Vrujci

Sremska Mitrovica gradska plaža

foto: printscreen/youtube/zelimmir

Kompleksi bazena Banje Vrujci u ovim letnjim danima vrve od posetilaca. Za turiste su otvoreni pet bazena, a prvi u Srbiji uveli su masažu tela malinom, lubenicom i šljivom. Svaki kutak na 1,5 hektara na kojima se prostiru bazeni sa pratećim sadržajima ispunjen je do poslednjeg mesta. Cene uznica su 300 din za odrasle i 200 za decu od 5 do 12 godine. Ležaljke, kao i suncobrani se iznajmljuju po ceni od 100 din a čuvena masaža tela voćem košta 1.400 din na sat.

Borsko jezero - Bor

Borsko jezero otvorene restoran

Foto: RTB Bor

Borsko jezero se nalazi na 16 kilometara od Bora i predstavlja biser Istočne Srbije. Omiljena je lokacija mnogih Borana koji ovde često dolaze da bi uživali u lepotama prirode. U okolini Borskog jezera postoji velika i uređena plaža. Pored se nalaze i obeležene pešačke staze, sportski tereni, rekviziti za sportove na vodi... Udaljeno je 250 km od Beograda. Ulaz na Borsko jezero je besplatan. Cene kafe i pića su pristupačne. Kafa 70 din a sokovi 120 din.

Gradska plaža - Sremska Mitrovica

Sremska Mitrovica gradska plaža

foto: printscreen/youtube/zelimmir

Savska plaža za koju poznavaoci prilika kažu da je jedna od najlepših još iz vremena one stare velike države. Brioni su oduvek bili mesto dobrog provoda. Brioni su peščana plaža koji vam garantuju dobru zabavu i odmor.

Jezero Perućac - Bajina Bašta

Perucac, perucacko jezero, Bajina Basta

Foto: Telegraf

Sezona kupanja traje dva meseca (jul i avgust). Na jezeru je izgrađena plaža na splavovima, koja je privezana za obalu i može se po potrebi pomerati ka većim dubinama.

Plaža u Perućcu ima pontone sa bazenima za decu. Bovama je ograđen prostor za kupanje, stalno su prisutni spasioci na obali i spasilački čamac na vodi. Tu su i tuševi, tobogani, skakaonice, mogućnost iznajmljivanja sandolina, pedolina, čamaca, predivan restoran. Veliko uživanje pruža vožnja brodom po jezeru. Nekada su bila dva broda u Perućcu sa po 60 mesta, koja su saobraćala kanjonom Drine od Višegrada do Perućca. Danas je ponovo aktuelna vožnja brodom u turističkim čamcima koja je pravi doživljaj. Jezero Perućac je udaljeno 170 km od Beograda. Ulaz je besplatan.

Otvoreni bazeni u Kragujevcu

gradski bazen Kragujevac

foto: printscreen/youtube/RTV Kragujevac

Na kragujevčkim gradskim bazenima i jezeru u Šumaricama dobar provod je zagarantovan. Jezero i okolina su sređeni, u bazenu za neplivače saniran je deo pločica, a tu je i spasilača služba i služba za hitnu medicinsku pomoć. Cena ulaznica na gradske bazene košta 200 dinara, dok se na jezeru u Šumaricama plaća samo korišćenje pratećih sadržaja sportskih terena, pedolina i sandolina.

Plaža "Lido" Zemun

Lido plaza zemun odmor

FOTO: Telegraf

Lepotu svoјe autentične atmosfere, Zemun kriјe na Velikom ratnom ostrvu, oazi zelenila, rezervatu ptica, bisernoј plaži Lido. Za posetioce na kupalištu se organizuju i brojne zanimljive kulturne i sportsko-rekreativne manifestacije. Cela pokrivena peskom, plaža "Lido" inače predstavlja jedinstven ekosistem, koji je deo Velikog ratnog ostrva. Opština Zemun, u saradnji sa JKP "Zelenilo Beograd", svakodnevno uređuje ovo ostrvo na samom ušću Save u Dunav.

Plaža "Štrand" Novi Sad

leto, vrucina, kupanje, reka, letovanje

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Najlepša plaža na Dunavu, novosadski "Štrand" zvanično je svoje kapije otvorio 1911. godine. Danas "Štrand" zahvata sedam hektara zelenih površina i skoro isto toliko peščanih. Duž 700 metara plaže posetioci uživaju i u hladu oko 400 stabala i šiblja. Za bezbednost kupača i posetilaca brinu spasilačka i redarska služba, a o zdravlju brine dežurni lekar. Tokom vrelih letnjih dana na "Štrand" dođe oko 15.000 posetilaca. Na raspolaganju vam je 700 kabina, brojni ugostiteljski i zabavni sadržaji za sve uzraste. Ponudu upotpunjavaju i brojne kulturne i sportske manifestacije kao što je "Etno"- festival kulinarskog umeća, "Dunavska regata TID", "Novosadski triatlon", takmičenja u odbojci, košarci, fudbalu, free-climbing-u, skokovima u vodi sa "Mosta slobode" ... Ulaz na ovu plažu je 50 din, nalazi se na 74 km od Beograda. Cena kafe od 80-130 din, dok se cene pljeskavica kreću od 150-180 din.

Otvoreni bazeni Banje Junaković i Plaža "Motel"- Apatin

banja junaković

foto: printscreen/youtube/banja junaković

Gostima Banje Junaković na raspolaganju je kompleks od 10 otvorenih bazena. Olimpijski bazen - temperatura vode oko 22°C. Terapijski bazen sa mostićem - temperatura vode oko 32°C. Dečiji bazeni (1 okrugli, 2 četvrtasta i 1 nepravilnog oblika) - temperatura vode oko 32°C. Bazen sa 5-metarskom skakaonicom - temperatura vode oko 22°C. Bazen sa pečurkom i vodenim toboganom, u 3 nivoa - temperatura vode oko 22°C. Po veoma povoljnim cenama uživajte na bazenima Banje Junaković. Ulaz za odrasle 150 din, a za decu 50 din.

Na plaži "Motel" nema naplate ulaznica, voda u zalivu je prijatna za kupanje, a kupači mogu i da se zabave igrajući basket ili odbojku na pesku. U sklopu plaže nalazi se i restoran "Plava Ruža" gde posetioci po veoma povoljnim cenama mogu da popiju piće ili da ručaju.

Belocrkvanska jezera

bela crkva jezera

foto: printscreen/youtube/Vladimir Pilić

Belocrkvanska jezera sadrže 6 jezera za kupanje, Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara... koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini. Jezera su nastala iskopavanjem šljunka, pa je voda prozirno zelena, a plaže peščane. Na Glavnom jezeru plaža je delom betonirana, dok je na ostalim jezerima potpuno prirodna. Udaljena su 100 km od Beograda. Ulaz na plaže je besplatan. Cena kafe je 100 dinara. Ležaljke se mogu iznajmiti po ceni od 200 din.

Srebrno jezero - Veliko Gradište

Srebrno jezero

Foto: Wikimedia/Ant83

U severoistočnom delu Srbije, u karpatskom obodu Panonskog basena, nedaleko od ušća Peka u Dunav, nalazi se Srebrno jezero. U popodnevnim satima, kada sunce pođe na počinak iza Karpata, milioni iskrica čine njegov srebrni odsjaj, pa je po tome dobilo ime Srebrno. Zahvaljujući snažnim pumpama, u jezeru je nivo vode stalno niži od Dunava i obezbeđuje dotok sveže vode. Na svom podzemnom putu voda se filtrira kroz brojne peščane dine što omogućuje da voda bude besprekorno čista i bistra. Srebrno jezero je pravi raj kako za kupače tako i za pecaroše. Ulaz na plažu je besplatan, nalazi se na 110 km od Beograda. Na srebrnom jezeru postoji mogućnost iznajmljivanja pedalina i jedrilica. Cene hrane se kreće od 100-180 din, a piće (kafe i sokovi) od 70 do 120 din, piše "Srbija za tebe".

Tagovi: Ada Ciganlija, aqua park jagodina, Banja Vrujci, Bazeni, Borsko jezero, Kupališta, Perućac, Srbija, Srebrno jezero

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (29)
Poređaj komentare:
 • C
  cuja

  Gejzir u Sijarinskoj Banji i vaterpolo bazen

 • C
  Cuja

  Bazeni i prirodni Gejzir u Sijarinskoj Banji

 • N
  natasa

  Josanicka banja-bazen Draguljica. Prelepo, voda topla. Prostrano za kupanje, za uzivanje...

Daljinski upravljač koji otvara sva vrata

Momak čini čuda sa obrvama, od sređivanja pravi spektakl (VIDEO)

Jednostavna računica koja vam može spasiti život na otvorenom tokom grmljavine

Grliti se ili ne grliti se na poslu: Kako "na finjaka" da izbegnete ove neprijatne situacije

Ako imate slovo "X" na dlanu onda spadate u grupu retkih uspešnih i moćnih ljudi

Celog života perete kuhinjske krpe pogrešno i tako rizikujete opasnu zarazu

Hrana neprijatnog mirisa koju bi vam kolege, da mogu zabranile da jedete u kancelariji

Zbog čega biste uradili sve? Kako da energija radi za vas

Kako jedna grupa na Fejsbuku poboljšava Srbiju: "Menjamo način na koji živimo, i sve nas je više"

Kad zagrmi, od mobilnog telefona je daleko opasnije nešto drugo i naizgled bezazleno

Tečnost od samo 2 sastojka čisti fleke od hemijske olovke sa nameštaja i to efikasno

Šta ste prvo videli na ovoj slici, plažu ili oštećena vrata od auta? Odgovor govori mnogo o vama

Evo koji je jedini način da izaberete pravi kupaći kostim za vašu građu tela

Uz ovaj trik patike će izgledati kao da ste ih tek kupili: Sve što vam treba su aceton i brijač

6 tipova zaposlenih koji baš nikada neće napredovati u poslu

Influenserka uživo izbeljivala kosu i ostala ćelava (VIDEO)

Na moru svakog dana

Pravila za ponašanje na mrežama: Vaše prijatelje zaista ne zanima veličina vašeg vereničkog prstena

Stručnjaci savetuju koliko tačno kreme za sunčanje treba da nanesete da ne biste pocrveneli

Kako odabrati klima-uređaj?

Narodna verovanja: Ženskaroši uvek dobijaju ćerke, a evo i zašto

Nikako ne dozvolite da bidermajer padne na pod: Evo šta to znači za mladence

Šta privlači smrdibube u vaš dom i zašto nikada ne dolaze same?

Prosečna osoba za minut i 14 sekundi pronađe leteći balon u moru lopti: Koliko vremena treba vama?

Uz pomoć lakog trika napokon se možete rešiti neprijatnog mirisa obuće (FOTO)

Optička varka: Ono što prvo vidite na slici mnogo otkriva o vašoj ličnosti

Neobična moć ljudi sa smeđim očima: Imate ove prednosti, a da toga niste ni svesni

Najdelotvornije sredstvo protiv komaraca koje svi imamo kod kuće

Narodna verovanja: Ove stvari morate da uradite na Vidovdan ako želite da budete zdravi i srećni

Zašto treba da ostavite zaleđenu kovanicu u zamrzivaču pre nego što odete na letovanje?

Da li možeš da osetiš razliku u ukusima vode?

Radom na sebi do srećnog života: "Dan za Vas u Ušću" by Dragana Jovanović (VIDEO)

Nema šanse da omašite! Nepogrešiv trik da uvek izaberete najbolju lubenicu

3 stvari koje bi striptizete rekle svojim klijentima kada bi im bilo dozvoljeno

Skuvaj mi kafu – ali dobru!

6 situacija u kojima nikako ne bi trebalo da koristite sodu bikarbonu

Izgledajte savršeno na fotografijama sa plaže u seksi pozi koju obožavaju poznate dame (FOTO)

Evo šta vaš omiljeni ukus sladoleda otkriva o vama i vašoj ličnosti

7 prirodnih načina da sprečite ujede komaraca i izbegnete dosadan svrab

Precizan psihijatrijski test ličnosti koji će vas oduševiti: Otkrijte kako zračite na druge

Ako vidite kazaljke u ovom položaju, odmah zamislite želju: Svakog dana u ovo vreme se otvara nebo!

Pokazala je svoju metodu čišćenja belog luka i raspametila ljude širom sveta (VIDEO)

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima