Celog života perete kuhinjske krpe pogrešno i tako rizikujete opasnu zarazu

Pranje kuhinjskih krpa nije tako jednostavan posao kao što ste mislili

  • 3
kuhinjska krpa Foto: Pixabay.com

Kuhinjska krpa dolazi u dodir s različitim površinama, od prljavih ruku do čistoga posuđa, stoga budite pažljivi da iste te bakterije ne napadnu svaki pedalj vašega doma.

Sećate li se kada ste zadnji put promenili kuhinjsku krpu? Možda još prošle nedelje? Ukratko, koji god dan naveli, a da nije juče, već ste učinili veliku grešku zbog koje biste se mogli razboleti. Stručnjaci nas stalno upozoravaju da trebamo posteljinu i peškire prati češće nego što to radimo, ali kuhinjske se krpe uvek nekako preskaču.

kuhinjska krpa Foto: Pixabay.com

Mislite li da ovaj predmet kojim sušite ruke i posuđe ne može biti toliko prljav, grdno se varate. Ispostavilo se da su kuhinjske krpe jako loše za zdravlje ako se ne menjaju doslovno svaki dan. Ako se toga ne pridržavate, izlažete se napadu klica i bakterija i rizikujete trovanje hranom.

- Kuhinjske su krpe plodno tlo za razmnožavanje bakterija. One su često tople i vlažne od prethodnog korišćenja, zbog čega se na njima bakterije brzinski množe. Kuhinjska krpa dolazi u dodir s različitim površinama, od prljavih ruku do čistoga posuđa, stoga budite pažljivi da iste te bakterije ne napadnu svaki kutak vašega doma”, rekla je stručnjakinja za čišćenje Ralica Prodanova.

Takođe je savetovala da se kuhinjska krpa zameni čistom na početku svakoga novog dana ili da se ta ista uveče opere kako bi bila spremna za korišćenje sledećega dana. I još nešto važno: ne perite kuhinjske krpe zajedno s prljavim čarapama i ostalim rubljem.

(Telegraf.rs/net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majalena

    10. jul 2019 | 16:22

    A da mi je vidjeti toga ko krpe pere sa bilo cim drugim.

  • J....

    10. jul 2019 | 16:58

    Uhuuu koliko je samo onih sto peru krpe sa svim i svacim.da se ne poveruje..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA