≫ 

Ovoga se sigurno niste setili: 5 fantastičnih načina da iskoristite stari tepih

Razmislite pre nego što bacite stari tepih, postoje sjajni načini da ga iskoristite!

  • 3
tepih foto: pixabay.com

Kupili ste novi tepih i jedva čekate da se rešite starog? Ne žurite. Postoje vrlo mudri i praktični načini da vaša "stara ponjava" dobije novu primenu.

1. Obujte belu tehniku

Pranje veša, brushalter, Donji veš, Donje rublje, Pranje rublja, Veš mašina, Sušilica, Mašina za sušenje veša, Mašina za pranje veša, Peškiri, Foto-ilustracija: Profimedia

Vaš frižider ispušta čudne zvuke, a veš mašina ima običaj da šeta po kupatilu? Problem je u tome što stoje na čvrstoj podlozi koja ne amortizuje lagane vibracije koje nastaju prilikom rada motora. Isecite stari tepih na kvadrate i postavite ih ispod nogara problematičnog aparata.

2. Da nameštaj klizi po stanu

Umesto da trošite snagu na guranje kreveta i komode po stanu, a koje će vam dodatno oštetiti parket, stavite komadiće isečenog starog tepiha na nogare. Nameštaj će praktično kliziti po stanu, vi ćete trošiti duplo manje energije da ga pomerite, a sačuvaćete i podove.

3. Rešenje za prašinu na TV-u i monitoru

OLED, QLED televizor Foto: Shutterstock

Poznato je da upaljeni monitori i TV ekrani zbog elektriciteta u velikoj meri privlače prašinu. Postoji vrlo jednostavno rešenje. Napravite specijalnu četku za čišćenje ekrana. Na komad plastike pravouganog oblika, širine da možete rukom da ga uhvatite (možete iskoristiti poklopac posude za sapun), nalepite parče starog etisona ili tepiha. Prevucite ga preko ekrana i prašina je pokupljena!

4. Napravite grebalicu za svoju ljubimicu

Grampi mačka, Grumpy cat Foto: Tanjug/AP

Sve mačke, pa i one najvaspitanije, vole da oštre kandžice, a usled čega najčešće strada vaš nameštaj. Pribegnite lukavstvu i napravite joj grebalicu. Uzmite komad drveta (u obliku valjka ili ploče) i obložite ga starim etisonom ili tepihom. Postavite ga u centralni deo sobe ili na neko mesto gde će biti na dohvat šapa vaše mezimice.

5. Podmetači za saksije

Sigurno vam se često dešavalo da svojoj biljki date malo više vode nego što joj je potrebno, pa vam se višak izlije iz saksije. Kako biste sprečili ovu neprijatnost koja vam dodatno može uništiti nameštaj, jednostavno od starog tepiha koji set spremili za vbacanje isecite podmetače za saksije. Neka budu malo većeg obima od same posude kako bi bokje upile višak vode.

VIDEO: Ako ste nervozni, ovaj video će vas smiriti, možda i hipnotisati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA