≫ 

Trikovi kojih se nikada ne biste setili: Čemu sve može da posluži hiljadarka ili pena za brijanje

Doskočite svakom problemu uz nekoliko jednostavnih i praktičnih trikova

  • 4

Šta raditi kada nešto treba da izmerite a nemate metar pri sebi? Kako da izbegenete da vam se ogledala u kupatilu zamagle nakon tuširanja, ili da na zidovima ostanu tragovi prljavštine ispod slika? Probajte ove trikove!

Improvizujte metar

Sigurno vam se često dešavalo da usred kupovine shvatite da niste poneli metar? Improvizujte sa novčanicom od 1000 dinara! Ako niste znali, naša hiljadarka je dugačka tačno 15 cm. Ova informacija će vam sigurno biti od koristi kad sledeći put budete pazarili nešto što treba da se premeri!

Da se ogledalo ne magli

Devojka, ogledalo Foto: Pixabay

Taman ste priuštili sebi jednu opuštajuću, vrelu kupku i nameravate da se pozabavite čišćenjem lica, čupkanjem obrva... Za to vam je potrebno ogledalo, ali ono je zamagljeno. Da biste sprečili magljenje ogledala potrebno je samo da po njemu ravnomerno rasporedite penu za brijanje, a potom je obrišete suvom, čistom krpom!

Lepljive rukavice

Upravo ste proveli dva sata u ribanju podova i čišćenju kupatila i jedva čekate da skinete gumene rukavice, ali vam to ne polazi za rukom. Na sve načine pokušavate da ih svučete, izvrnete, ali one kao da su se "zalepile" za vas. Stavite ruke pod mlaz hladne vode na nekoliko minuta i  rešićete problem!

rukavice, ruke Foto: Pixabay.com

Da ispod slika ne ostaju prljavi tragovi

Da biste izbegli da vam na zidu ostaju prljavi tragovi od slika, potrebno je da na okvir, s unutrašnje strane, u uglovima učvrstite po jednu rajsnadlu. Rajsnadlu nemojte zakucati do kraja, već glava treba da viri bar pola santimetra. To će udaljiti okvir od zida, vazduh će moći da struji i sprečiće da se skuplja prašina.

Uklonite masnoću sa kuhinjskih zavesa

Kuhinjske zavese je veoma teško oprati i osvežiti jer se na njih, pored prašine, taloži i masnoća od pare koja se stvara prilikom kuvanja. Najbolji način da uklonite upornu masnoću i prljavštinu sa njih jeste ih potopite u slanu, hladnu vodu i ostavite da odstoje preko noći. Zatim ih isperite i operite na uobičajen način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    31. avgust 2019 | 17:36

    Hiljadarkom možete izbeći stroge saobraćajne kazne. 30 centimetara obično bude dovoljno.

  • Kerić

    31. avgust 2019 | 23:48

    Moze dobar snif da se napravi 😃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA