• 0

Peškire, kozmetiku i brijače nikako ne smete držati u kupatilu: Evo šta im se tu događa

Ako nemate dovoljno prostora u garderobi, potrudite se da vam kupatilo ima dobru ventilaciju i da je neprestano provetreno

  • 0
peškiri

Foto: Pixabay

Većina ljudi drži peškire, kozmetiku i brijače u kupatilu, ali to zapravo uopšte nije pametno rešenje, navodi magazin "Good Housekeeping".

Razlike u temperaturi i vlazi mogu da naruše njihovom kvalitetu i skrate im rok trajanja. Zato stručnjaci savetuju da određene proizvode ne držite na policama kupatila. Prebacite ih na suvo i hladno mesto.

Svi predmeti kojima nije mesto u kupatilu

Peškire bi bilo najpametnije da držate u ormaru. Ako nemate dovoljno prostora u garderobi, potrudite se da vam kupatilo ima dobru ventilaciju i da je neprestano provetreno. S obzirom na to da kozmetiku treba čuvati na sobnoj temperaturi, kupatilo nikako nije dobar izbor ni za nju.

Četkice za šminku naročito na sebe privlače bakterije i plesan, kao i lakovi za nokte i parfemi. Takođe, u kupatilu ne treba ostavljati ni nakit jer vlaga uzrokuje brže propadanje, kao ni brijače jer ih vlaga i para otupljuju i ubrzavaju proces oksidacije, ističe "Good Housekeeping".

(Telegraf.rs/Net.hr)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima