≫ 

Ovo je bolnica za lutke: Njeni pacijenti su vaše neoprocenjive uspomene

Žu Boming iz Japana godinama se bavi operisanjem plišanih ranjenika

  • 0

Doktor za lutke stvarno postoji!

Žu Boming je 72-ogodišnji doktor u bolnici za igračke i izvodi raznorazne operacije svojim plišanim pacijentima. One su delikatne jer se tiču najvažnijih uspomena.

Iako je po struci mašinski tehničar, njegova priča je počela kada ga sin zamolio da mu popravi iznošenog medu Mingminga. Klinika je smeštena u njegovoj kući na stolu u prostoriji od 15 kvadrata, a ovog doktora karakterišu neverovatna tehnika i preciznost.

U stanju je da sanira gotovu svaku povredu, a  99% klijenata je zadovoljna njegovim radom,  ostatak priznaje njegov trud. Bilo je situacija kada su se naizgled nezadovoljne mušterije vraćale posle nekoliko meseci da izraze zahvalnost, a da lutke jednostavno sijaju.

- Mnogi vlasnici kažu da im obnovljene lutke vraćaju sećanja iz detinjstva. U tom smislu, nisam samo hirurg - i psihijatar sam - kaže Žu. 

Njegovi klijenti imaju između 7 i 40 godina, a svaki od njih uživa u blagu svog detinjstva i dubokoj emociji koja ih povezuje.

- Svakoj lutki život daje njen vlasnik. Njena gestikulacija ostaje u sećanju vlasnika pa moram mnogo da se potrudim da sledim njihova razmišljanja i vratim im izgled koji nose u srcu - smatra hirurg za lutke. 

Mnogi vlasnici ga mole da im vrati dragoceni imetak u skladu sa slikama ukorenjenim u uspomenama iz detinjstva. Žu tokom meseca uspeva da restaurira do dve igračke, a ako ga zdravlje posluži, marljivo nastavlja svoju misiju.

U videu iznad teksta pogledajte ovu dirljivu priču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA