• 0

Bez cediljke i sečenja: Sjajan trik da iscedite svaku kap iz limuna

Konačno smo otkrili ubedljivo najlakšu metodu za ceđenje limuna

  • 0

Koliko god se činila jednostavno, priprema soka od limuna ponekad nije baš najlakša stvar. Ručno ceđenje voća zahteva pripremu glavnih "alata" - daščice, noža i cediljke, a nakon što dobijemo sok, obično nas sačeka i dodatno čišćenje kuhinjskih elemenata.

Da bismo izbegli prljanje kuhinje, a ujedno na najbrži način iscedili limun, možemo se poslužiti jednim korisnim trikom sa Jutjuba koji je uspeo da oduševi domaćice širom sveta. Najbolje od svega je činjenica da za ovaj postupak treba da odvojite samo 30 sekundi!

Sve što treba da uradite je da nekoliko sekundi portrljate limun po ravnoj površini, idealno na stolu ili kuhinjskoj ploči, kako bi membrane popustile.

Potom vam je potreban oštar predmet - nož ili čačkalica, da biste napravili rupu na ispupčenju - mestu gde raste stabljika.

Iscedite limun u zavisnosti od količine koja vam je potrebna. Ukoliko želite, možete da ostavite ostatak, pa da ga kasnije iskoristite. U tom slučaju obavezno preostali deo zamotajte u foliju, a zatim odložite u frižider.

Celokupan postupak pogledajte u sledećem videu.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima