Evo kako da uštedite na računima za struju: Uz pomoć ovih super trikova, troškovi će se prepoloviti

Uz ove jednostavne trikove možete uštedeti svoj kućni bužet

  • 7

Kako dani postaju sve hladniji, prinuđeni smo da pojačamo svoje grejanje ili uključimo grejalice i klime.

Pre nego što počnete da koristite ove uređaje za zagrevanje prostorija, postoje određene stvari koje možete da uradite u svojoj kući i na taj način uštedite novac za struju.

Otkrivamo vam 5 korisnih trikova:

1.  Proverite sve svoje prozore i vrata. Čak i kroz najmanje pukotine može da se izgubi toplota.

2. Pogledajte sva vrata i prozore i upotrebite gipsani malter da pokrijete ove pukotine. Iznenadićete koliko će vam dom biti topliji.

3. Investirajte novac u zavese, ali birajte teške zavese napravljene od debljeg materijala. One će sprečiti izlazak toplote oko prozora.

4. Uradite izolaciju cevi. Iako je reč o većoj investiji novca, budite sigurni da će vam se isplatiti. Kada postavite izolacionu penu oko cevi za grejanje postići ćete energetsku efikasnost.

5. Obratite pažnju u koje vreme zagrevate dom. Ukoliko radite, postavite tajmer i odredite idealno vreme za grejanje prostorija. Najbolje bi bilo da se uključi sat vremena pre nego što ustanete iz kreveta i sat pre nego što dolazite kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana

    21. decembar 2019 | 13:40

    Kad nam se sa racuna za struju skinu razni nelegalni nameti i takse i kada na racunu bude samo utroseni broj kilovata i njihova cena onda nece imati ootrebe da stedimo, potrosnja moze biti i 3 puta veca a racuni ve biti manji nego sad.

  • Johan

    21. decembar 2019 | 12:34

    Kako su pametni pa proverite prozore proverite prozore kupite zavese i na kraju time nećete uspeti da uštedite ništa ako misliš da se ogrejes u hladne dane po ovoj preporuci nećeš uspeti

  • Sajla

    22. decembar 2019 | 01:26

    Ni jedan kilovat da ne potrošim ja plaćam (kao i svi drugi) preko 800,00 dinara mesečno. I stalno kukaju kako rade sa gubitkom i kako je cena kilovata mala a tvrdim da je struja jedan id najvećih izdataka svakog prosečnog domaćinstva. Pa dokle nas više prave ovcama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA