≫ 

Gosti u poslednjem trenutku? Evo šta treba da očistite u kući da bi izgledala čistije nego što jeste

Uz ove jednostavne trikove kuća će vam brzo zasijati čak i ako znate šta sve niste očistili

  • 2

Nenadano vam dolaze gosti, a kuća vam je u potpunom haosu? Imate samo nekoliko minuta da sredite što se srediti može, a ne znate odakle da počnete? Ako se budete pridržavali nekoliko saveta za čišćenje kuće, videćete da nema razloga da paničite, piše NBC News.

Evo šta treba da očistite u svakoj od prostorija u kući kako bi delovalo da je čistija nego što jeste.

1) Gde početi?

Počnite od mesta na kom ćete sa gostima provesti najviše vremena. I ne brinite o mestima koja ne mogu da vide. Ako je iznenadni „upad“ u pitanju, možete samo da zatvorite vrata spavaće sobe. Ali ako se radi o nekome ko bi mogao da zađe tamo, trebalo bi da se pobrinete i za nju.

2) Kuhinja

Često je kuhinja prostorno povezana sa mestom u kojem gosti najviše borave, pa je, za početak, najbitnije da obrišete sve površine. Prljave sudove sakrijte, jer nemate vremena da se bavite njima, ili ih stavite u mašinu za pranje, ukoliko je imate.

3) Dnevna soba i trpezarija

Ako očistite sve površine, osećaćete se i sami kao da je cela prostorija čista. Obrišite sto za kafu i ostale stolove u dnevnoj sobi, kao i ceo trpezarijski sto. Za to vam neće trebati više od 15 minuta dobrog ribanja. Usisavanje, osim ako nije alarmantno stanje, morate da ostavite za neki drugi put.

4) Kupatilo

Kupatilo bi trebalo da sredite malo detaljnije, jer nikad se ne zna ko će sve ući u njega. Ljudi su inače skloni da preturaju i zagledaju sve u tuđim kupatilima, to je prosto u ljudskoj prirodi, pa bi trebalo najviše da se pobrinete za ova četiri zida i sve što je u njihovim okvirima. Brzo očistite toalet šolju, obrišite sve površine u kupatilu kako biste skinuli prašinu, a na kraju prebrišite pod. Navucite zavesu preko tuša, jer nemate dovoljno vremena da ga detaljno izribate.

Dnevna soba, trpezarija, trpezarijski sto, kuhinja, uredjenje uređenje stana, enterijer Foto: Pixabay

5) Predsoblje

Vaši posetioci će videti prvo predsoblje kada budu došli. Izađite iz kuće i uđite u nju kako biste videli šta gostima može da padne u oči dok su u predsoblju. I tu treba da pobrišete sve površine, a ako je potrebno i da uključite usisivač i usisate samo predsoblje – ne treba da produžavate s njim ka ostalim sobama, jer je prvi utisak najvažniji.

6) Spavaća soba

Ako znate da će gosti da uđu u spavaću sobu, prvo sklonite razbacane stvari ukoliko ih ima. Nakon toga obavezno namestite i zategnite krevet i obrišite površine krpom. Soba će izgledati kao da je stalno vrhunski održavate.

7) Upotrebite osveživač vazduha

Čak i ako sve prethodno niste sigli da obavite kako treba, osveživač vazduha će to prikriti. Trik je u tome što mozak ima jake asocijacije u vezi sa mirisom, pa ako prostor u kom se vaš gost nalazi odiše svežinom, može se desiti da vam posetilac ne nađe nijednu manu u održavanju kuće, naročito ako se zadrži samo nekoliko minuta.

8) Bonus trik

Ako vam i posle svega što ste uradili deluje da kuća nije ni blizu čista koliko bi trebalo da bude, izvadite čiste peškire u kupatilu kako bi mu osvežili izgled, a isto uradite i sa krpama u kuhinji. Na te stvari posetilac će pre obratiti pažnju i onda neće dalje njuškati tražeći vam greške.

9) Ne izgovarajte rečenicu „izvini zbog nereda“

Verovatno ste to i čuli i izgovorili milion puta, ali to nije dobro. To gostima samo usmerava pažnju ka onome što ne valja i tako lakše primećuju vaše propuste.

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zena

    27. decembar 2019 | 19:09

    Kuca se odrzava redovno,a "iznrnadni gosti" su visak! Kucu cistim zbog sebe a neko ko trazi mane neka pogleda svoju. Gosti se ili pozovu ili najave , a samo da banu ili kazu da stizu je tezak primitivizam.

  • Realna

    26. decembar 2019 | 06:51

    U zadnjih 100 godina ne procitah vecu glupost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA