≫ 

Mrzite da perete sudove? Ova 4 trika olakšaće vam muke

Sudopera više neće biti mesto gde se ostvaruju vaše noćne more, nego ćete joj prilaziti sa znanjem koje će vam uštedeti mnogo živaca

  • 1
pranje suđa foto: pixabay.com

Ako ste među onima koji mrze da peru sudove, možete malo odahnuti, jer vam od danas to neće biti noćna mora. Verovatno i dalje nećete voleti da obavljate ovaj posao, ali posle ovih saveta sigurno će vam biti lakše, piše FoxNews.

1) Počnite svaki dan sa čistim sudovima

Nema ničeg goreg nego dan početi obilaženjem minskog polja od sudova koji su se nakupili u kuhinji. Zato stvorite naviku da svake večeri operete sve sudove koji su ostali od tog dana. Posle večere zasucite rukave i obavite što se obaviti mora.

2) Napunite duboku posudu toplom vodom i deteržentom

Kada znate da ćete isprljati mnogo sudova, naspite u duboku posudu toplu vodu i deterdžent. Kako pripremate obrok i kako završite sa upotrebom nekog suda, tako ga ubacite u posudu. Kada završite sa spremanjem ručka, operite sudove svesni da će vam trebati znatno manje vremena za to jer je sa njih, dok su bili u toploj sapunjavoj vodi, spalo sve što se teško pere.

pranje suđa foto: pixabay.com

3) Perite redom

Ako niste znali, postoji redosled u pranju sudova. Prvo se peru manje prljave stvari, kao što su čaše, pa tek onda tanjiri, činije i masni lonci i tiganji, jer se na taj način ne prenosi prljavština na ono što je čistije. Ako nemate gde da osušite sve to, ostavite masne stvari za kasnije, potpoljene u toplu vodu i sapunicu, svesni da ste uradili veći deo posla.

4) Ne čekajte

Iako ne volite da perete sudove, odlaganjem samo pogoršavate situaciju. Sudovi će nastaviti da se gomilaju, a hranu nakupljenu na njima vremenom ćete sve teže otkloniti. Trudite se da kad god možete operete sudove odmah posle korišćenja i videćete koliko je to lakše nego kada ih ribate posle dva dana.

V. T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA