• 13

Ovo je najuspešniji metod da se odviknete od cigareta: Evo šta će najbolje zameniti nikotin

Broj korisnika elektronskih cigareta u svetu je u stalnom porastu i to sa razlogom; ovi proizvodi ulivaju najveću sigurnost pušačima u pogledu manje štetnosti, oslobađanja od nikotinske zavisnosti i efikasnog odvikavanja od pušenja

  • 13

Apoteke u Mančesteru su ponudile pušačima besplatnu mesečnu zalihu elektronskih cigareta sa ciljem da im pomognu u odvikavanju od pušenja. Ben Frajer, savetnik Javnog zdravlja u Trafordskom savetu je rekao da je Ministarstvo zdravlja Engleske procenilo da su elektronske cigarete 95% bezbednije od duvana, te se preporučuju kao opcija koja može da pomogne ljudima da prestanu da puše.

Svetska Zdravstvena organizacija je objavila u julu 2019. godine, da duvan godišnje ubije preko 8 miliona ljudi u svetu. Elektronske cigarete su uređaji koji NE proizvode duvanski dim, već PARU, zbog čega se žargonski za ove uređaje često koriste izrazi kao: PARENJE ili VAPE.

Električne cigarete, Umbrella

Foto: Euromonitor International

Elektronske cigarete pružaju mogućnost ODVIKAVANJA od nikotinske zavisnosti !

Naime, korisnici elektronskih cigareta mogu od početka koristiti BEZNIKOTINSKE tečnosti i tako se momentalno rešiti nikotinske zavisnosti. Oni kojima treba postupnija metoda, mogu za početak odabrati tečnosti sa dozom nikotina koja im odgovara, a potom vremenom prelaziti na tečnosti sa sve manje i manje nikotina, dok potpuno ne pređu na tečnosti bez nikotina, što je upravo u praksi dokazano kao veoma uspešan metod ODVIKAVANJA OD NIKOTINSKE ZAVISNOSTI.

Profesori još jedne studije sa univerziteta Queen Mary u Londonu izjavili su da je veliki broj pušača potvrdio da su uspešno ostavili pušenje uz pomoć elektronskih cigareta i dodali da će se uz elektronske cigarete ubrzati smanjenje pušenja i bolesti povezanih sa pušenjem.

Ministarstvo zdravlja Velike Britanije objavilo je da sve ustanove za odvikavanje od pušenja treba da ohrabre pušače sa starter pakovanjem elektronskih cigareta kao najefikasnijom alternativom za pušenje.

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

  • Zoran

    Već dve i po godine koristim e cigarete. Nikotin sam smanjio na minimum i za par meseci prelazim na nulu (tečnost bez nikotina). U ovom tekstu je sve lepo i jednostavno opisano. Ko želi više informacija neka potrazi na internetu, zaključak će biti isti.

  • Jovan

    Vec 4 godine koristim Umbrella elektronske cigarete i njihove tecnosi. Nikakvih zdravstvenih problema nemam. Skoro sam bio kod pulmologa na pregledu i pluca su cista kao kod nepusaca.

  • Milan

    Pušio sam 28 godina cigarete.....i do tri pakla dnevno po nekad.....lre dvadeset tri meseca sam prestao sa cigaretama,sedam dana pušio elektronsku i prestao i nju.....jeste teško ali vredi biti uporan..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima