Je l' i vi pijete kafu u krevetu? Evo kako da skinete fleke ako se slučajno prospe

Otkrivamo kako da očistite svoj dušek, bilo da je napravljen od organskog materijala, memorijske pene ili lateksa

  • 1
Kafa Foto: Shutterstock

Doručak u krevetu uz obavezno ispijanje omiljenog napitka predstavlja pravi doživljaj i kraljevski tretman u kome uživaju mnogi ljudi. Ali šta ako se desi da slučajno prospemo kafu po dušeku?

Čim se prolije, kafa ostavlja jasno vidljive fleke, za koje vam se može učiniti da se nikada neće oprati.

Međutim za to postoji odlično rešenje koje garantovano uklanja ružne mrlje i upija svu vlagu iz kreveta. Sve što je potrebno da biste uklonili mrlje je da pripremite ubrus, čistu krpu, kao i sodu bikarbonu, sirće i vodu.

Kafa, Kroasani, Doručak u krevetu, Maline, Zdrava hrana, Ishrana, Čaj, Tea, Grudi, Posle seksa, TAMABEPA, Afrodizijak, Jutro posle Foto-ilustracija: Profimedia

Prvo uz pomoć ubrusa ili krpe pokupite višak tečnosti. Nakon toga u veliku posudu sipajte nekoliko kafenih kašičica sode bikarbone, šolju sirćeta i 4 šolje vode. Sledeći zadatak je da čistu krpu ubacite u pripremljenu tečnost, a potom je dobro iscedite.

Sada možete da pređete na čišćenje. Dobro protrljajte fleku kako bi rastvor mogao da prodre u dubinu vlakna. Ostavite krpu da odstoji na dušeku oko sat vremena, a zatim je uklonite.

U slučaju da je fleka i dalje vidljiva, pospite malo sode bikarbone kako bi pokupili vlagu. Neka odstoji 15 minuta. Nakon toga pokupite ostatke sode bikarbone, a dušek postavite direktno na sunce ili ga osušite uz pomoć fena.

Grinje, posteljina, jastuk, dušek, spavanje Foto: Tanjug/AP

Pored najpopularnije tehnike koja garantuje da će vaš dušek ponovo zablistati postoje još neki neuobičajeni trikovi za skidanje fleka od kafe sa dušeka koji vam mogu biti od koristi:

Pena za brijanje

Sigurno vam nikada nije palo na pamet da isprobate penu za brijanje kako bi očistili fleke. Međutim, ovaj proizvod za muškarce sadrži aktivne supstance kao što su tenzidi (surfaktanti) i agense za čišćenje koji se mogu pronaći u drugim sredstvima za higijenu. Da biste očistili mrlje od kafe sa penom za brijanje samo sipajte na fleku, dobro portljajte i na kraju pospite malo vode. Postupak možete ponoviti više puta.

Pasta za zube

Pasta za zube ima efekat pilinga i može da se koristi u borbi protiv fleka od kafe. Koristite staru četkicu da biste naneli pastu direktno na dušek, a potom trljajte fleku. Ono što je bitno da napomenemo je da pasta mora biti bele boje.

Bebi puder

Nanesite bebi puder na mrlju od kafe i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Potom prljavu površinu očistite vlažnom krpom.

Žumance

Iako će vas možda iznenaditi, ali žumance se može koristiti za uklanjanje fleka od kafe. Razbijte jaje, odvojite žumance, a onda ga premažite preko mrlje i prekrijte frotirnim peškirom. Dodajte malo vode i portljajte. Fleka će nestati!

Pivo

Sipajte pivo direktno na materijal i fleka će nestati. Možete ponoviti postupak nekoliko puta kako bi uklonili i najmanje ostatke fleke. Osim na dušeku, ovu metodu možete primeniti i na tepih.

Prirodni sapun

Da biste uklonili ružnu mrlju od kafe, nakvasite sapun i proteljajte ga direktno na prljavoj površini. Ostavite da sapun deluje jedan sat, a potom ga očistite uz pomoć vode, a potom upotrebite krpu kako biste izvukli vlagu.

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA