≫ 

Velike su šanse da grešite pri čišćenju laminata, a ovo je jedini pravi način

Barem jednom mesečno sve podne površine prebrišite krpom ili džogerom natopljenim sredstvom za temeljno dubinsko čišćenje laminata

  • 6
Laminat Foto: Pixabay

Pre nego što počnete s čišćenjem laminata, dobro usisajte podove kako biste uklonili nečistoću iz pukotina. Na portalu Goodhousekeeping, ekspert Karolina Forte je preporučila pravi način za čišćenje ove estetski lepe površine.

- Prvo, isključite rotirajuću četku kako njene čekinje ne bi izgrebale vaše podove i raspršile prljavštinu - savetuje Karolina.

Ona preporučuje da barem jednom mesečno sve površine treba prebrisati krpom ili džogerom, natopljenim sredstvom za temeljno dubinsko čišćenje laminata.

Kuhinju ili hodnik treba čistiti češće jer se brže isrpljaju. Nabavite krpu od mikrofibera koja može da se pere ili onu s jastučićima za jednokratnu upotrebu. Lagano prskajte sredstvom za čišćenje laminatnog poda kako ne biste previše navlažili pod, a zatim sve obrišite krpom.

Kako biste sprečili oštećenje podova, nemojte ih polirati ili prekrivati voskom. Takođe, nemojte koristiti abrazivna sredstva i prašak za čišćenje i čeličnu vunu. Oni mogu da naprave ogrebotine na podu i da oštete njegov zaštitni površinski sloj.

- Najbolje je da ne koristite parne čistače. Oni mogu da naprave toliku štetu da vam proizvođač neće priznati garanciju koju vam je dao na laminat. Na to moraju da vas upozore i proizvođači podova - istakla je Forte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA