≫ 

Recept za sredstvo za dezinfekciju ruku i odeće: Morate imati ovu bočicu da se zaštitite i van kuće

U narednom periodu važno je da budete više nego praktični, a mi ćemo vam pomoći u tome

  • 9

Suočavanje sa korona virusom i proglašavanje vanrednog stanja u zemlji, dovelo je do toga da se gotovo nigde ne mogu naći dezinfekciona sredstva i zaštitne maske.

Iako su antibakterijski gelovi za ruke nedeljama unazad rasprodati, ista je situacija i sa alkoholom koji mnogi kupuju kako bi kod kuće prebrisali površine i imali ga "za ne daj Bože".

Međutim, alkohol će vam svakako više koristiti kada se nalazite napolju i još efikasnije će zameniti gelove za ruke. Budući da se alkohol prodaje u litarskoj ili manjoj flaši, koje nisu baš adekvatne za nošenje u torbi i praktično korišćenje, važno je da obezbedite odgovarajuću ambalažu.

Stoga, ukoliko već imate zalihe alkohola kod kuće, ali ne i antibakterijsko sredstvo za pranje ruku, onda ćemo vam pomoći da ga napravite sami.

Sve što treba da nabavite jeste flašica sa prskalicom koju možete kupiti u bilo kojoj plastikarnici. Praktična je, može da stane u torbu, a dopunjavaćete je kad god poželite. Jako je važno da budete zaštićeni i nakon što izađete iz kuće.

Odvrnite flašicu i spajte alkohol od 70 odsto. Ako je procenat alkohola viši, slobodno ga razblažite sa malo vode.

Budući da često prskanje alkohola može isušiti kožu ruku, nije na odmet da dodate i dve kapi aloe vere.

U vreme kada i alkohol u apotekama plane, valja naglasiti da u prskalici zaista duže traje, a osim dezinfekcije ruku napolju, možete ga prskati i po odeći, obući torbi i ostalim stvarima koje takođe nosite napolje i potom unosite u kuću. Više o tome kako se ponašati sa obućom i odećom pri ulasku u dom, pročitajte OVDE.

Pročitajte još: Napravili smo sami zaštitnu masku, a dr Branimir Nestorović kaže da li nam pomaže

Sve novosti vezane za korona virus možete pratiti u blogu uživo.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA