Kako da unapredite prostor za rad u vašem domu

Većina zaposlenih, naravno u skladu sa prirodom posla, susrela se bar jednom sa situacijom “rada od kuće”

  • 0
Forma Ideale Foto: Zoran Kovačević

Bez obzira da li pripadamo poslodavcima ili zaposlenima, u trenucima rada od kuće, važno je da prostor za rad u našem domu uredimo tako da budemo produktivni i kreativni i da za što kraće vreme završimo obaveze koje imamo. Bez obzira da li radni kutak uklapamo u već postojeći ambijent dnevne ili spavaće sobe ili je u pitanju zasebna prostorija, dizajneri Forma Ideale tima imaju par saveta kojima ovaj prostor možemo učiniti praktičnijim i podesnijim za rad:

  • Birajte manje komade nameštaja, po mogućnosti one funkcionalnije, kao što je, recimo, kompjuter sto LIBER. Ono na šta treba obratiti pažnju jeste boja zidova. Ukoliko je manji prostor u pitanju, ne bi trebalo eksperimentisati previše sa bojom zidova – trebalo bi zadržati svetle tonove koji “otvaraju” prostor i odišu čistoćom i lakoćom.
  • Birajte svetlije komade nameštaja - kod manjih prostora za rad, možete se odlučiti i za svetliji nameštaj, a kompjuter sto REY i otvorena polica MAURO u beloj boji, mogu biti pravi izbor za vaš radni deo. Funkcionalnost prostora možete poboljšati i postavljanjem zidne police MADRANO koja je odlična za odlaganje dodatnog pribora za rad, dok pojedinačnim ukrasima na njoj dodatno možete oplemeniti ovaj deo.
  • Podstaknite vašu kreativnost koloritnim detaljima – ukoliko je potrebno da radni kutak uklopimo u već postojeći ambijent dnevne ili spavaće sobe, preporuka dizajnera Forma Ideale jeste da se primene koloritni detalji koji bude inspiraciju, ili sobne biljke prigodnih dimenzija. Ako odaberete prave detalje, možete dobiti “mirnoću” prostora, koja doprinosi boljoj koncetraciji, jasnoći misli, ali ponekad i potrebnoj kreativnosti.
Forma Ideale Foto: Zoran Kovačević

Vaš prostor za rad treba da bude uređen prema vašem ukusu. Ono što ne treba zaboraviti prilikom uređenja  radnog kutka jesu osnovne preporuke za ovakve prostore u domu poput stvaranja mogućnosti za što više dnevne svetlosti, adekvatna dodatna rasveta u radnom prostoru, ali i obavezno često i redovno provetravanje.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA