Kako da napravite masku za lice od stare pamučne majice?

Najlakši način da izradite zaštitnu masku za lice

  • 0
Maska za lice

Printskrin Jutjub / Runa Ray

Ukoliko još uvek niste uspeli da nabavite masku za lice kako biste se zaštitili od korona virusa, pravo je vreme da je sašijete sami.

Jutjuberka Rina Rej snimila je video na kome je pokazala kako da napravite masku za lice od obične pamučne majice. Dovoljno je da pripremite makaze, olovku i lenjir.

Postupak je krajnje jednostavan. Majicu položite na ravnu površinu. Isecite središnji deo majice u obliku kocke, zatim je prepolovite na pola i izmerite 10 cm sa obe strane (gleda se širina majice). Makazama izrežite ivice majice u obliku pravouganih traka - na vrhu treba da ostane isečeni deo trake, a preostale vežite u čvorove.

Zatim je potrebno da iskoristite ostatak materijala - od donjeg dela majice ili rukava isecite nekoliko dugačkih vezica za uši, a zatim ih pričvrstite za isečene delove trake (one koje niste vezali u čvorove).

Kako izgleda cleokupan postupak pogledajte u sledećem videu:

S obzirom da se ova vrsta zaštitne maske pravi veoma brzo, savet je da izradite veći broj komada i koristite ih kada izlazite iz kuće.

Moramo da napomenemo da ova vrsta maske za lice nije apsolutna zaštita od virusa i može da posluži kao privremena pomoć u nedostatku bolje zaštite. To znači da je menjate često i kada je nosite ne dirajte je rukama.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA