Top trendovi u dizajnu enterijera za 2020. godinu

Vreme je da osvežite vaše mesto za život novim bojama

  • 1
dizajn enterijera Foto: Pixabay

Ako postoji savršen trenutak za osveženje vašeg doma, onda bi taj trenutak trebalo da bude početak nove decenije. Nakon 10 godina istog, starog uređenja, vreme je da osvežite vaše mesto za život novim bojama: da promenite boju zidova, bilo krečenjem ili postavljanjem tapeta; da preuredite i izmenite izgled vaše kuhinje; ili da jednostavno dodate neko novo umetničko delo u vaše uređenje i da na taj način unesete promenu.

Ukoliko niste sigurni kako bi ta promena trebalo da izgleda, predlažemo vam da razmislite o nekom od trendova koji su ove godine dominantni kada je u pitanju uređenje i dizajn enterijera.

Od mornarske boje i floralnih printova, do obojenih kuhinjskih elemenata i samostojećih luksuznih kada, ovo su trendovi koji će obeležiti dizajn enterijera 2020. godine:

Boja godine

Boja 2020. godine je klasično plava (mornarska nijansa), što znači da možete da očekujete da ćete je viđati puno u ovoj godini. Dobra vest jeste da mornarsko plava boja pruža savršenu količinu kontrasta za enterijere i eksterijere, što u tradicionalnim, što u modernim stilovima uređenja.

Zavese u slojevima i rolo zavese: jake boje i floralni motivi

Jedan od najboljih i najjednostavnijih načina da promenite atmosferu u domu jeste da započnete tako što ćete da promenite zavese. Ove godine na glasu su zavese u više slojeva, kao i uradi sam zavese živih boja i motiva koje su uparene sa drugim komadima u domu - npr. ukrasnim jastučićima.

Novina u trendovima po pitanju zavesa jesu rolo zavese koje su sve manje rezervisane za poslovne prostore i dominiraju i u privatnim domovima. Međutim, ovoga puta rolo zavese nisu samo neutralno funkcionalno rešenje za vaš dom, već predstavljaju svojevrsan detalj koji doprinosi kompletnom uređenju.

Dominiraju floralni printovi, uzorci inspirisani zelenilom, a ukoliko vam je to previše, onda možete da se odlučite za zavese u nekim od aktuelnih boja.

Kuhinje koje više nisu bele

Možda i sami posedujete kuhinju koja je “čisto bela” ili u kojoj dominira bela boja makar u jednom delu. Međutim, neutralne boje i čista bela izlaze iz mode i zamenjuju ih jarke boje, tj. obojeni kuhinjski elementi.

Sudeći prema izjavama vodećih svetskih dizajnera enterijera, ove godine je trend da se odabere jedan ili više elemenata, poput kuhinjskog ostrva, kuhinjskih zidnih elemenata ili donjih ormarića i da se osveže sa odvažnim bojama - poput tamnocrvene, jarko žute, zelene ili mornarsko plave boje.

Lusteri i samostojeće kade u kupatilu

Još jedna velika promena i razlika u odnosu na nedavne trendove prisutna je i u kupatilima. Hit 2020. godine su samostojeće kade i nešto što mnogima deluje nepomirljivo, a to su prirodno zelenilo, tj. prave biljke u kupatilu, kao i hi-tech elementi.

Standardno osvetljenje u kupatilu zamenjuju moderni lusteri i dodatni rasvetni elementi sa smart tehnologijom. Kada se ovome pridodaju i različita audio-vizuelna rešenja, rezultat je moderno uređenje i potpuno relaksirajuća atmosfera u kupatilu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruzica

    12. jun 2020 | 20:43

    Ja izuzetno volim kada se sredjuje zivotni prostor u kome provedemo najvise slobodnog vremena. Vrlo je vazno kada hocemo da nesto promenimo u sredjivanju dizajna i enterijera, uvek nam dobro dodje neka promena, kako u kuhinji tako i u dnevnom boravku koja je nasa oaza odmora. A takodje se radujem sto sam nabavila Nobelov aparat sa filterima za preciscavanje vode. Sada mogu u svako vreme da pijem cistu i hladnu vodu, ne moram da kupujem flasiranu koja izuskuje svakog dana troskove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA