Kako jednostavno ulepšati enterijer zavesama

Bilo da se radi o moderom, stilskom ili čak poslovnom opremljenom prostoru, uvek se može naći jednostavno rešenje. Kvalitetne i pažljivo odabrane zavese uvek mogu doći do izražaja u svakoj prostoriji

  • 0
enterijer, zavese, D art collection Foto: D art collection

Ulepšavanje enterijera po mnogima može da zvuči kao obiman i zahtevan posao, ali to zapravo i nije. Postoji mnogo jednostavnih i praktičnih rešenja kojima možete promeniti prostoriju u kojoj boravite. Kačenjem novih zavesa i draperija na prozore Vašeg stambenog ili poslovnog objekta svakako možete dobiti željeni efekat.

Postoji mnogo različitih modela, boja i dezena zavesa koje se mogu uklopiti uz svaku vrstu enterijera. Bilo da se radi o moderom, stilskom ili čak poslovnom opremljenom prostoru, uvek se može naći jednostavno rešenje. Kvalitetne i pažljivo odabrane zavese uvek mogu doći do izražaja u svakoj prostoriji.

Metražne zavese i draperije za stambeni prostor

Kada govorimo o stambenim prostorima, metražne zavese i draperije definitivno su najpopularnije. Jednostavna čisto bela zavesa od svilenog markizeta može potpuno osvežiti svaku prostoriju. Postoji stotine različitih kataloga, tako da danas svaki model zavesa možete pronaću u svim bojama ili šarama.

Ako želite da osvežite prostor, ali i da održite jednostavnost, onda uvek izaberite kombinaciju pastelnih boja. Bela i bež boja za zavese su dominantne i one se slažu uz gotovo svaki dezen draperije. Pastelnu boju draperije kao što je bež, braon ili siva, uvek izaberite prema dominantnom komadu nameštaja u prostoriji. Na taj način napravićete pravu harmoniju u kojoj ćete svakodnevno uživati.

Ako želite akcenat na Vašim prozorima, onda predlažemo upadljivije boje draperija kao što su: bordo, zelena, plava ili narandžasta. U ovom slučaju bela boja zavesa je obavezna, jer samo uz nju dobijate pravi kontrast. Uvek kupite dovoljnu metražu koja će pokriti sam prozor. Kvalitetne zavese i draperije se uvek izrađuju po tačnim merama koje odgovaraju Vašim prozorima i stilu enterijera.

Rolo zavese za poslovne enterijere

Kada su u pitanju poslovni enterijeri svakako treba tražiti malo drugačije i modernije rešenje. Izgled Vašeg poslovnog prostora govori o Vašem preduzeću pred zaposlenima ili klijentima. U ovom slučaju rolo ili zebra zavese se mogu izabrati u svim bojama i uklopiti se uz ostale elemente.

Svaki poslovni prostor poseduje veću ili manju staklenu površinu. Mehaničkim i jednobojnim rolo zavesama možete dobiti jednostavnost i elegantnost u jednom proizvodu. Svaki mehanizam se može izraditi po tačnim merama i od različitih struktura kvalitetnih materijala.

Platna mogu da budu potpuno raznolika i savetujemo da ih izaberete u skladu sa poslovnom vrstom enterijera. Ako želite da zamračite prostoriju zbog video prezentacije onda uzmite Blackout model. Ako želite da ostavite utisak na klijente u kancelariji, pamučna platna su transparentna i izgledaju veoma luksuzno.

Rolo zavese su moderni mehanizmi koji se mogu montirati na zid ili plafon, kao i na druge pozicije koje Vašem prostoru odgovara. Vrlo jednostavno će promeniti izgled prostorije jer svaka pastelna boja pravi drugačiji efekat. Još jedna zanimljivost zbog koje su rolo zavese jako popularne je jednostavnost korišćenja. Možete izabrati između pokretanja platna na lančić ili na daljinac. Daljinsko pomeranje svakako može mnogo pomoći ukoliko imate veliki broj prozora.

Popularni prolećni modeli zebra zavesa

Zebra zavese predstavljaju prugasta platna koja se spuštaju i podižu po želji. One se uglavnom koriste za opremanje stambenih enterijera. Postoji veoma veliki izbor pruga koje možete pronaći u raznim bojama, šarama i oblicima. Ova vrsta platna je savršena za sve one koji žele da u svoj dom unesu jarke boje.

Popularni prolećni modeli platna su pravljeni od više različitih boja. Postoje takozvani Ombre modeli gde se boje razlivaju po celoj površini materijala. Ako to nije Vaš stil, onda Vam preporučujemo print platna. Tu možete pronaći desetine različitih modela: šara, slika, simbola i raznih ostalih elemenata. Sve boje su jarke ali su štampane na beloj podlozi tako da potpuno osvežavaju sve vrste prostorija.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA