Najvažnije stavke za opremanje kancelarije

Bez obzira da li osnivate poslovni prostor u gradu ili deo svog doma želite da preuredite u funkcionalnu kancelariju, svesni ste da koliko je radno okruženje važno za produktivnost i opšti uspeh u radu

  • 0
Kancelarija Foto: Pixabay

Ako postavljate novu kancelariju, postoje detalji koje možete dodavati sa vremenom, ali važno je da u samom startu imate jednu zdravu osnovu za prostor koji će biti funkcionalan i u kome će biti prijatno, što onima koji će tu da rade, što klijentima sa kojima ćete sarađivati u tom prostoru.

U nastavku nudimo ključne savete kako da najbolje opremite kancelarijski prostor i pretvorite ga u funkcionalno i produktivno radno okruženje.

Funkcionalan nameštaj i dobra internet konekcija su najbitniji

Prvo je potrebno nabaviti sve što vam je neophodno za poslove koje obavljate. Kada birate kancelarijski nameštaj, preporuka je da se odlučite za onaj koji je podesiv prema visini i dimenzijama tela. Gotovo nijedan današnji biznis ne može funkcionisati bez interneta i zato je važno da se odlučite za pouzdanog provajdera i internet pakete koji će podržati vaše potrebe. Nemojte štedeti pri nabavci neophodne opreme jer inicijalna ulaganja mogu da vam se kasnije višestruko isplate.  Na primer, ako provodite puno vremena na telefonu i u razgovoru sa klijentima, uložite u bluetooth slušalice.

Obezbedite dobro osvetljenje i zavese

Osnovna funkcija osvetljenja u bilo kojoj kancelariji jeste održavanje budnosti. Pri tome, najbolje je ako možete da imate što više prirodnog svetla, jer su brojna istraživanja dokazala da prirodno svetlo može pozitivno da utiče na stres i umor.

Kao najbolje rešenje za zavese i kontrolu prirodnog svetla u kancelarijama preporuka su rolo zavese. One su funkcionalne i imaju estetiku koja je prikladna za kancelarijski prostor.

Za rasvetu je najbolje odabrati led svetla. Ne zaboravite da je neophodno obezbediti biše različitih svetlosnih tela, različite jačine i temperature boje. Možete na primer kombinovati radnu stonu lampu sa toplo belom bojom sa indirektnom i opštom rasvetom drugačijih temperatura u boji u rasponu od 3000K do 5000K.

Kada je u pitanju osvetljenje monitora, preporučljivo je da se oni podese tako da minimalizuju odsjaj. Takođe, najbolji položaj monitora jeste pod pravim uglom prema izvorima svetlosti.

Detalji za pozitivnu atmosferu

Postoji mnogo načina da se jedan kancelarijski prostor učini kreativnijim i ugodnijim. Biljke su odlične, ali je važno i da ih ne zapostavljamo; u suprotnom će imati kontraefekat. Da biste prostor učinili ličnijim, unesite nešto omiljene boje ili možda neku fotografiju ili umetničku sliku koja vam znači; zapamtite da je važno da imate meru sa ličnim detaljima, da ti ukrasi ne bi zagušili prostor.

Brendirajte prostor i pripremite reklamni materijal. Kada se jednom smestite i obezbedite sve što je neophodno i detalje koji će prostor učiniti prijatnijim, sada je vreme da drugi ljudi čuju za vas. Obeležite prostor brendiranim sadržajem, pripremite reklamni materijal i obavestite ljude da ste prisutni. Obeležite prilaz kancelariji, poštansko sanduče, interfon, kreirajte brošure i flajere koje ćete razdeliti po kraju. Čak i ako ste frilenser i imate klijente sa kojima poslujete isključivo online, nikada ne znate ko se sve nalazi u blizini i ko bi mogao da doprinese vašem biznisu ili da postane potencijalni klijent.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA