≫ 

Evo kako da ubacite što više sudova u mašinu, a da svaki bude opran besprekorno

Danas je mašina za pranje sudova gotovo jednako zastupljena u domaćinstvima kao i mašina za pranje veša...

  • 4
Mašina za pranje sudova Foto: Pixabay

Tanjiri, pribor za jelo, činje, lonci, tiganji, čaše, šolje… Ne uspemo uvek sve da smestimo u mašinu za pranje sudova. Međutim, uz ovakvu organizaciju, to više neće predstavljati problem.

Danas je mašina za pranje sudova gotovo jednako zastupljena u domaćinstvima kao i mašina za pranje veša. Taj nekadašnji luksuz postao je potreba i mnogi vlasnici su izričiti da im je znatno olakšao život. Dve duboke košare rebraste konstrukcije s raznim dodacima mnogi pune proizvoljno, ali zapravo postoji precizan obrazac koji štedi prostor na način da unutra stane više posuđa i da se ono opere ravnomerno, prenosi Net.

Dajana Regalbuto, vlasnica firme Betty Likes To Clean, za portal Well + Good je dala savete kako najefikasnije napuniti mašinu za pranje sudova, a da iz nje na kraju sve izađe savršeno čisto.

Tanjiri

Nemojte sve svoje posuđe u mašinu stavljati okrenuto u istom smeru. Umesto toga, Regalbuto kaže da bi se svi tanjiri trebalo da se nalazie na sredini mašine u donjoj košari. Na tome mestu  nalazi se moćna prskalica koja će savršeno oprati svu nečistoću s tanjira, ističe Dajana. Stavite pojedine tanjire s leve, a druge s desne strane, i neka budu okrenuti jedni prema drugima.

Escajg

Postoji i pravilna metoda stavljanja pribora za jelo u rezervoar na donjem stalku. Kako biste osigurali da se sve očisti kako treba, Regalbuto kaže da sve ručke treba da budu na vrhu.

Činije

Dajana tvrdi da bi sve činije trebalo da budu na donjem stalku, iz istoga razloga kao i tanjiri – jer je tamo prskanje najjače.

Lonci i tiganji

Vaši lonci i tiganji takođe bi trebalo da budu smešteni na donji stalak mašine kako bi bili što čišći. S obzirom na to da su to najveće stvari koje u nju smeštate, stavite ih uz kraj kako prskalica ne bi bila blokirana. Takođe, kad god je to moguće, postavite ih na bočne stranice i usmerite ih prema dole.

Čaše i šolje

Sve se vaše čaše, šolje i krigle mogu zajedno da se peru u gornjoj košari. Lakše ih je izvaditi na taj način, kaže Regalbuto. Pazite da uvek budu okrenute licem prema dole kako bi unutrašnjost bila jednako čista kao i spoljašnjee stranice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    23. avgust 2020 | 18:49

    Verovali ili ne, police u masini su takve da drugacije ni ne mozes da ubacis sudove

  • D

    23. avgust 2020 | 16:27

    Znaci ne serpa gore,a case dole i okrenute na gore. Pametano nema sta. A ves? Ne znam da li bele gace i crne carape prati zajedno? 🤔

  • Günter

    23. avgust 2020 | 14:16

    Ja moje sudove perem u vešmašini na 95° uvek su besprekorno čisti i lepi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA