• 15

U Srbiji je samo oko 10 devojčica rođeno sa ovim imenom od 2011, a u Grčkoj je jedno od najčešćih

, Telegraf

Ovde se smatra arhaičnim, a zapravo se radi o jednom prelepom imenu

  • 15
beba, bebe, roditeljstvo

foto: pixabay.com

Ovo ime danas se smatra arhaičnim, a potiče od muškog imena Slobodan i njegovo značenje je više nego jasno.

Ipak, numerolozi kažu da ženske osobe ovog imena nose br. 9 koji se smatra jednim od najsrećnijih numeroloških brojeva.

Numerološki br. 9 znači da se radi po poštenim, kreativnim i nezavisnim ljudima. To su duhovno snažni ljudi koji razvijaju svoje duhovne sposobnosti i imaju koristi od vežbi duha. Sposobni su da prebrode mnoge teškoće u životu, a rutinu podnose lakše nego drugi. Sposobni su, takođe, da vole čistog srca.

U Srbiji ime Slobodanka uglavnom vezujemo za starije ljude, pa je tako prema podacima Zavoda za statistiku od 2011. tek desetak Slobodanki rođeno u Srbiji.

Ipak, ako pitate Grke ovo je jedno od najpopularnijih ženskih imena svih generacija u njihovoj zemlji.

Beba sindrom iznenadne smrti

foto-ilustracija: pixabay.com

Ελευθερία (Elefterija) što na grčkom znači sloboda ujedno je i ime za sve srpske Slobodanke. Takođe, potiče od muške verzije ovog imena Elefterios (Ελευθέριος), odnosno imena Slobodan u Srbiji.

Grci smatraju da ovo ime potiče od starogrčkog prideva "elefterios", odnosno "slobodan" koji ima dublje značenje i označava nekog "ko nije rob već ima politička prava".

Slobodanke i Slobodani u Grčkoj svoj imendan slave 15. decembra.

Da li vi poznajete neku Slobodanku?

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    Zašto ne Sloboda? Na primer kao Sloboda Mićalović. Šteta što nema više imena poput Vera, Nada ili Pravda koje deluje veoma moćno. Zapravo imena Slobodan i Pravda se prvi put javljaju kad Vladimir Jovanović ova imena daje svojoj deci. Slobodan se primilo u narodu, dok Pravda nije. Taj isti Slobodan Jovanović se danas nalazi na novčanici od 5000dinara.

  • Iz ludnice

    Moja svekrva od 70 i kusir leta..

  • SLOBODANKA

    JA SAM SLOBODANKA I CESTO SAM SE PITALA ZASTO BAS MENI TO IME.NIMI SE SVIDJALO I NISAM NIKADA MOGLA DA GA PRIHVATIM.A TATA ME ZVAO BOBANA PA SU POSLE SVI ME TAKO ZVALI DO DAN DANAS.ALI OPIS KARAKTERA KOJI STE OPISALI JE UPRAVO TAKAV.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima